Search

Naš omiljeni brend pidžama ima kolekciju za dom

Naš omiljeni brend pidžama ima kolekciju za dom

Tekst: BURO.


Ukrajinski brend Sleeper je od samog lansiranja očarao modnu ekipu. Kate Zubarieva i Aysa Vartesa osnovale su brend 2014. godine i svijetu ponudile otkačene pidžame, koje su dovoljno cool da ih možete odjenuti na sandale. Upravo su one odgovorne za mega trend “svečanih pidžama” s perjem oko nogavica i rukava. Dakota Fanning, Lena Dunham, Pandora Sykes, Emily Ratajkowski samo su neka od imena s njihove VIP liste kupaca. Iako njihov najpopularniji model Party Pajama Set i dalje nestaje s polica usprkos cijeni od 300-injak eura, Kate i Aysa ponovno razmišljaju vizionarsku i od ove sezone su otpočele eksperiment s malim dropovima detalja za kuću.

Naš omiljeni brend pidžama ima kolekciju za dom (фото 1)
Naš omiljeni brend pidžama ima kolekciju za dom (фото 2)

Upravo je izašao prvi dio kolekcije, radi se o multifunkcionalnim predmetima te tako u sklopu kolekcije možete pronaći keramičku posudu koja se može upotrijebiti kao držač za četkice, vazu, kao i izvezeni stolnjak koji može postati i ukras za zid. Pored toga u ponudi su i mirisne svijeće (s tri različita mirisa), posudica za sapun i kuhinjske krpe.

Naš omiljeni brend pidžama ima kolekciju za dom (фото 3)
Naš omiljeni brend pidžama ima kolekciju za dom (фото 4)

Osnivačice su se inspirirale naslijeđem Ukrajine i Rusije, što je jasno vidljivo na tekstilnom dijelu kolekcije. Tu je besprijekoran vez s motivima ptica jer po vjerovanju ptice su anđeli čuvari. Također su inspiraciju posudile i sa slika umjetnice Marie Prymachenko. Mirisi za svijeće su kreirani tako da kroz svoje arome otkriju skrivene unutrašnjosti. A za kraj ovog mjeseca, djevojke su najavile lansiranje kolekcije za vježbanje – jedva čekamo.

Naš omiljeni brend pidžama ima kolekciju za dom (фото 5)
Naš omiljeni brend pidžama ima kolekciju za dom (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više