Search

Na Tvrđavi sv. Mihovila otvara se šarmantni kafić

Na Tvrđavi sv. Mihovila otvara se šarmantni kafić

Castrum coffee & more bar


Image: PR

Na šezdeset metara visokoj srednjovjekovnoj Tvrđavi sv. Mihovila koja dominira nad šibenskim arhipelagom svoja vrata danas otvara Castrum coffee & more bar

Zamislite mjesto gdje se kamene zidine stapaju s horizontom, a pogled seže na jedinstveni kanal sv. Ante i prekrasnu panoramu šibenskog arhipelaga. Upravo tu se nalazi Castrum coffee & more bar, u srcu srednjovjekovne Tvrđave sv. Mihovila.

Srednjovjekovna Tvrđava sv. Mihovila nezaobilazna je postaja svakog posjeta Šibeniku, a od danas, dok pozdravljate sunce s njene najviše točke, to možete učiniti uživajući u čaši vrhunskog vina i neodoljivim slasticama domaće proizvodnje. Svečano otvorenje bara započet će večeras u 21 sat klapskom pjesmom šibenske Klape Sebenico i uz švedski stol u tradicionalnom dalmatinskom štihu. Nakon klape, pozornicu će preuzeti DJ, a popratit će ga priznati i višestruko nagrađivani hrvatski majstor u miješanju koktela, Mario Majcen.

Na Tvrđavi sv. Mihovila otvara se šarmantni kafić (фото 1)

Vlasnici Coffee & more bara su Željka Uvodić Gulin i Ante Gulin. Željki je uređenje interijera velika strast i hobi. Osmislila je koncept cijele priče u kojem bi Castrum coffee & more svojim modernim i minimalističkim eksterijerom trebao biti privlačan, a ujedno nenametljiv. Ideja je bila postići eksterijer koji bi bio polivalentan različitim vrstama evenata: vjenčanjima, koncertnim večerima klasične i urbane glazbe.

Na Tvrđavi sv. Mihovila otvara se šarmantni kafić (фото 2)Tvrđava sv. Mihovila ima izuzetno značenje za povijest i urbani razvoj Šibenika. Od lipnja 2014. godine svakodnevno je dostupna posjetiteljima, a osim obnovljenih perimetralnih zidova i podrumskih prostorija, tvrđava je dobila jedinstvenu ljetnu pozornicu na otvorenom, s panoramskim pogledom na arhipelag i s 1077 sjedećih mjesta na kojoj nastupaju renomirana imena svjetske i domaće glazbene scene.

Na Tvrđavi sv. Mihovila otvara se šarmantni kafić (фото 3)Ljepoti i jedinstvenosti pozornice na otvorenom svjedoče oduševljeni izvođači, kao i mnogobrojna publika koja svakim večernjim programom iznova doživi odličnu sinergiju između prekrasnog ambijenta i izvođača svih profila od rocka, popa, jazza do simfonijskih orkestara.

Na Tvrđavi sv. Mihovila otvara se šarmantni kafić (фото 4)

Među bedemima, pod patinom bogate šibenske povijesti, najljepša pozornica na otvorenom već je u prvoj sezoni ugostila renomirane domaće i inozemne izvođače poput 2cellos, Thievery Corporationa, The Nationala, Maksima Mrvice, Nouvelle Vague, Josipe Lisac, Ansambla LADO te šibensku obitelji Dedić, a još bogatija, druga sezona, dosad je predstavila već sjajno posjećenih 14 događanja. Najavljenim programom u sezoni 2015. Tvrđava ostaje vodeći koncertni prostor u Dalmaciji, a nezaboravno iskustvo vrhunskih glazbeno-scenskih događanja pod zvjezdanim nebom nadmašiti može samo novootkrivena ljepota povijesne baštine u kojoj duh prošlosti živi.

Na Tvrđavi sv. Mihovila otvara se šarmantni kafić (фото 5)Na Tvrđavi sv. Mihovila otvara se šarmantni kafić (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više