Search

Na zagrebačkom Zapadnom kolodvoru sutra se otvara novi prostor za evente

Na zagrebačkom Zapadnom kolodvoru sutra se otvara novi prostor za evente

Tekst: Tina Kovačiček


Zagreb će sutra dobiti novo uzbudljivo mjesto za druženja i to na jednoj iznimno zanimljivoj, gotovo berlinskoj, lokaciji - zapuštenoj hali Zapadnog kolodvora. Iza projekta pod imenom Avant Garden, koji planira biti domom svih budućih uzbudljivih evenata, druženja, manifestacija i festivala, stoji Ante Perica, i nije mu prvi put. Svoj prvi caffe bar Ante je otvorio još 2006. i bio mu je samo početna stepenica u realizaciji dugogodišnjeg plana otvaranja prostora za evente. Vizija je bila pronalaženje idealnog prostora koji će objediniti sve urbane note industrijskog stila. Prvi takav prostor je bio u Honlovoj ulici, mali Avantgarden, na 200 m2 koji je s vremenom postao premalen za realizaciju svih željenih projekata. Sada je na redu spektakularni Avant Garden, zamišljen kao multimedijalni prostor i Event Square u industrijskom stilu koji se može modulirati i prilagoditi svim vrstama evenata, od banketnih, pop up do lounge i casual varijanti. Površinom od 700 m2 zatvorenog prostora, 400 m2 natkrivene i 400 m2 nenatkrivene terase, sa 100 parkirnih mjesta, prostor je prilagodljiv za organizaciju privatnih i korporativnih evenata. "Nakon pronalaska novog prostora u Magazinskoj ulici 16, na samom Zapadnom kolodvoru, dugogodišnje zapušten i devastiran prostor odlučio sam preurediti jer sam u njemu vidio veliki potencijal, premda su me čak mnogi kolege i prijatelji odgovarali od toga" govori Ante o svom novom projektu koji je spreman za skorašnje otvorenje ovaj tjedan.

Na zagrebačkom Zapadnom kolodvoru sutra se otvara novi prostor za evente (фото 1)

Dnevni program u prostoru obilježit će isprepleten svijet spirita i gastronomije, koncipiran kao spirit bar gdje će gosti moći degustirati mnoga domaća, ali i strana pića u kombinaciji sa street food kuhinjom, a sve će dodatno objediniti organizacija vikend festivala. "Iza nas su mnogi festivali poput Grill goumeta, Festivala pršuta, sira i maslinovih ulja , a u najavi su i Sajam weekend destinacija te Festival wine experience (10. do 12. lipnja 2021.). Posebno smo sretni jer će se i naš festival gina, rakija i likera Gin gourmet održati tradicionalno u proljeće, treći put za redom. Prva dva Gin gourmet sajma su se organizirala u malom Avantgardenu gdje su dosad i zbog ograničenog prostora izlagale samo hrvatske destilerije. Ove godine, na treći Gin gourmet sajam dolaze i svjetski izlagači" govori nam Ante povodom otvorenja novog Avant Gardena koji će biti domaćinom upravo spomenutog Festivala gina, rakija i likera Gin Gourmet 2021., a termin druženja i otvorenja zakazan je od 6. do 8. svibnja 2021.

Festival Gin Gourmet čiji je koncept zamišljen po uzoru na vodeće svjetske sajmove daje priliku proizvođačima gina da prezentiraju i prodaju svoje proizvode ,a sve će dodatno biti popraćeno live acoustic nastupima svake večeri. Ljubitelji ovog pića imat će jedinstvenu priliku upoznati sve hrvatske, ali i strane destilerije. Osim samih prezentacija izlagača te organiziranih vrhunskih radionica na temu gina, koncept ovakvog tipa festivala je educiranje i upoznavanje posjetitelja o nastanku hrvatskog gina, rakija i likera s ciljem očuvanja i promoviranja hrvatskog izvornog proizvoda. Cilj trodnevnog sajma je provesti posjetitelje kroz isprepleten svijet spirita i gastronomije za što su zadužena renomirana imena hrvatske gastro-ugostiteljske scene. Posjetitelji festivala imat će priliku upoznati nove okuse, ali i kušati one znane na jedan potpuno drugačiji način. Izlagači će predstaviti svoje destilerije kroz kratke i zanimljive radionice. Otvorenje Festivala počinje u četvrtak 6. svibnja 2021. u 15:00 sati te traje do 22:00 sata navečer. Nastavak slijedi u petak također od 17:00 sati te zadnji dan, 8. svibnja od 17:00 sati do zatvaranja festivala u 22:00 sata. Festival će se održati na 800 m 2 otvorene, natkrivene terase u skladu sa svim propisanim epidemiološkim mjerama.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više