Search

Najbolja prijateljica Alexandera McQueena i njegova muza pronađena mrtva u Londonu

Najbolja prijateljica Alexandera McQueena i njegova muza pronađena mrtva u Londonu

Primrose Hill tuguje za Annabelle Nielson

Tekst: A.P.


Annabelle Nielson je bila dijelom zloglasnog Primrose Hill seta koji je 90-ih godina žario i palio britanskim tabloidima

Činili su ga braća Galagher iz grupe Oasis, Sadie Frost i njezin suprug Jude Law, Kate Moss i cijeli niz mladih pripadnica aristokracije koje su imale previše novaca i previše vremena za partijanje. Nielsen je u fokus javnosti došla zbog bliskog prijateljstva s Alexanderom McQueenom za kojeg je često izjavljivala da joj je bio najbliža osoba u životu: "Ljudi su me znali nazivati gospođa MCQueen" - kazala je u jednom intervjuu. Annabelle je bila McQueenova muza kojoj je posvetio mnoga svoja djela, a bila je i često lice na njegovim revijama odmah uz Kate Moss koja joj je sve do smrti ostala bliska prijateljica. Nielson je sama imala život prepun uspona i padova.

kate

Sa 16 godina na obiteljskom putovanju u Australiji ju je oteo razbojnik kojeg su kasnije uhitili zbog ubojstva nekoliko žena. Dva sata ju je držao zavezanu za drvo i tukao je što je ostavilo teške posljedice na psihu mlade djevojke. Navukla se na heroin s kojim se borila godinama. U dvadesetim godinama se udala za nasljednika obitelji Rothschild. Brak je potrajao samo nekoliko godina i bio je obilježen razularenim partyjima i svađama zbog kojih je njegova obitelj skoro digla ruke od njega. Razvod je završio s ugovorom o tajnosti koji je Annabelle potpisala i bogatom novčanom nadoknadom za tu šutnju. Prije desetak godina je doživjela težak pad kada je jahala konja što je navodno rezultiralo nekontroliranom konzumacijom jakih tableta protiv bolova.

annabelle

Napisala je i dječju knjigu koja nažalost nije doživjela komercijalni uspjeh kakav je željela unatoč javnoj podršci svojih slavnih prijatelja kao što su Kate Moss i Meghan Matthews. Annabelle je pronađena mrtva u svojoj kući u Londonu prije dva dana, a mediji još uvijek nagađaju o uzrocima smrti. Policija navodno tretira smrt kao sumnjivu međutim, službeno priopćenje nije izdano. Imala je 49 godina.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više