Traži

Najljepša uspomena na vaše vjenčanje

Najljepša uspomena na vaše vjenčanje

Wedding book

A.P.


Fotografija: Matija Kljunak Photography

Wedding bookovi su fotoalbumi 21. stoljeća — prave tiskane knjige, složene i izrađene po narudžbi i po tome unikatne

Fotografije s vjenčanja jedna su od onih uspomena koju čuvamo vječno. Prisjetimo se i pod stare dane kako je izgledalo vjenčanje, vratimo tu veselu atmosferu i sreću dana kada smo u društvu prijatelja i obitelji izrekli sudbonosno "da". Fotografije s vjenčanja više ne dolaze u formi klasičnog zastarjelog albuma u kojem je estetika često upitna. Danas su zaljubljenim parovima na raspolaganju pravi wedding bookovi koji su prava mala dizajnerska djela.

Matija Kljunak

Fotograf Matija Kljunak izrađuje upravo takve vrste bookova koji čuvaju najljepše ljubavne priče. "Kad slažem book, želim napraviti film na papiru. Imam jasnu viziju priče jer sam bio njezin centralni sudionik, znam pozadinu svake fotke i želim je postaviti u kontekst koji će promatraču otkriti nešto novo - čak i ako je bio tamo. Dobar su početak svakako posve spontane fotke; mislim da jedino takvu priču ima smisla pričati.

Matija Kljunak

Matija Kljunak

Kod slaganja si volim pustiti mašti na volju i smišljati nove i kreativne kompozicije, ali istovremeno dati fotkama mjesta da dišu. Nije mi cilj strpati što više fotki u book. Mladence uvijek nastojim upoznati, pa često nastojim uključiti neku svoju misao koja reflektira njih na neki način, najčešće nešto što mi dođe spontano dok snimam ili listam fotke.

Matija Kljunak

Svakom booku poklonim svo vrijeme koje je potrebno da ga ispoliram do kraja. Shvaćam da radim povijesni dokument koji će za 30 ili 50 godina biti gledan drugim (ili petim) očima i kroz posve drugu prizmu. Zato mi je drago kad se mladenci odluče za veći book i trajniji papir - tada si mogu dopustiti u njega uključiti sve one fotke koje postavljaju u kontekst ovo vrijeme i ovaj prostor - sad i ovdje: odškrinutom ormaru s njihovom garderobom, polici s knjigama, uređenju stana koje će se promijeniti s vremenom, izgledu susjedstva i grada, pa i detaljima kao njihovim osobnim sitnicama, od ruža i aftershavea do mobitela i naočala, ključa od stana ili omiljenih tenisica. Jako mi je drago kad mladenci odaberu Elite book s vrhunskim papirom, koji je certificiran za trajnost od preko 200 godina. Fotografije su kao i sjećanje; s vremenom im dragocjenost samo raste i raste. I lijepo je kad znaš da ti neće izblijedjeti", kazao je Matija.

Matija Kljunak

Matija Kljunak

Matija Kljunak

Matija Kljunak

Matija Kljunak

Više o Matiji pronađite na: www.matijakljunak.com

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više