Search

Najluksuznije božićno drvce \"teško je\" čak 15 milijuna američkih dolara, a znamo i gdje se nalazi

Najluksuznije božićno drvce "teško je" čak 15 milijuna američkih dolara, a znamo i gdje se nalazi

Izgleda divno

Tekst: L.L.


Image: KEMPINSKI HOTEL BAHÍA ESTEPONA

Najskuplje božićno drvce na svijetu smješteno je u jednom luksuznom hotelu u Španjolskoj, dizajnirala ga je poznata dizajnerica Debbie Wingham i, priznajemo, izgleda divno. Riječ je o drvcu koje je smještenu u Kempinski Hotelu Bahia u španjolskom mjestu Estepona, a ono što mu zapravo daje vrtoglavu vrijednost od čak 15 milijuna američkih dolara su dijamantni ukrasi.

Drvce je smješteno u predvorju hotela, inspirirano je tradicijom, a za otkrivanje istog održana je i posebna večera u samom hotelu. Kako stoji na stranicama Kempinski Hotela Bahia, drvce je ukrašeno ružičastim, crvenim, bijelim i crnim dijamantima, nakitom brendova poput Bvlgarija, Cartiera i Chanela, a tu su i jestivi čokoladni ukrasi te oni tradicionalni, napravljeni primjerice od životinjskog perja.

KEMPINSKI HOTEL BAHÍA ESTEPONA

Dizajnerica Debbie Wingham i inače je poznata po ekstravagantnim i nevjerojatno skupim kreacijama, pa je tako u svojoj karijeri dizajnirala vjenčanu tortu koju je zatim prodala za vrtoglavih 50 milija dolara, a tu su i najskuplje cipele na svijetu koje su pak kupljene za visokih 15 milijuna eura.

Titulu najskupljeg božićnog drvca do ove je godine nosilo ono iz 2010. godine, smješteno u Emirates Palace hotelu u Abu Dhabiju, a njegova je vrijednost procijenjena na čak 11 milijuna američkih dolara. Bilo je ukrašeno s čak 181 komadom nakita kao što su raskošne narukvice, naušnice i satovi. Ovogodišnji rekorder za sada i nema prave konkurencije, no među najskupljim božićnim drvcima svakako se nalazi i ono smješteno u Rockefellerovom centru u New Yorku, čija se vrijednost procjenjuje na 74 tisuće američkih dolara.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više