Search

Najnoviji dizajn trend spaja tepihe i ogledala. Zvuči čudno, ali izgleda fantastično!

Najnoviji dizajn trend spaja tepihe i ogledala. Zvuči čudno, ali izgleda fantastično!

Tekst: BURO.


Najbolja stvar u vezi s trendovima je što ćete, bez obzira koliko pažljivo pratili događaje u svijetu mode i dizajna, s vremena na vrijeme iznenaditi neočekivanim, zabavnim i prilično čudnim trendovima. Takav je slučaj sa zrcalima čiji široki okvir izgleda poput tepiha i začudo - izgleda sjajno!

Najnoviji dizajn trend spaja tepihe i ogledala. Zvuči čudno, ali izgleda fantastično! (фото 1)

@ZEYU.STUDIO

Tijekom pandemije zanatlije su dobile na popularnosti, na svojim su kanalima dijelili predmete koje su ručno izradili, ali i sam proces izrade, što je hipnotiziralo zajednicu okupljenu oko društvenih mreža. Ljudi su se iznenada trgnuli i shvatili da mnogo veću vrijednost imaju predmeti za čiju izradu je utrošen ozbiljan trud od random proizvoda koji se mogu naručiti preko interneta najčešće za neku sumnjivo nisku cijenu. Kada su zanatlije osvojile trending na TikToku, svi smo shvatili da se radi o ozbiljnom trendu. A što su kreativci na toj mreži najčešće izrađivali? Jednostavne tepihe.

Zapravo sve je počelo od vezenih tepiha manjih dimenzija, ali ubrzo se tehnika proširila na mnoge druge komade. Uz poseban „pištolj“ koji iglu s vunicom ubada 45 puta u sekundi, svi oni koji su se željeli okušati u ovom polju stvaralaštva su to mogli lako i učiniti. Osim što rezultat često izgleda fantastično, zaista je užitak i gledati sam proces izrade od praznog platna, do mnoštva raznobojnih šara.

Najnoviji dizajn trend spaja tepihe i ogledala. Zvuči čudno, ali izgleda fantastično! (фото 6)

@ZEYU.STUDIO

Tepisi koji nam stižu iz masovne proizvodnje najčešće su neutralnih tonova i vrlo bazičnih uzoraka, kako bi se lako uklopili uz namještaj. Ali mladi i vješti s rukama, TikTokeri su odlučili to promijeniti. U izradi tepiha uglavnom koriste upadljive boje koje spajaju u odvažne oblike, a pored tih rukotvorina naprosto ne možete ostati ravnodušni. Pošto su se ispuhali s pokrivanjem svih podova u kući, shvatili su da se tehnika izrade tepiha ne mora upotrebljavati samo za te svrhe. I novi trend je stvoren! Sada ogledala imaju široke okvire koji su napravljeni tehnikom koja služi za izradu tepiha i to izgleda apsolutno genijalno! Radi se o toliko otkačenom konceptu da nam je jedina reakcija želja da nešto tako razigrano i optimistično imamo i u svom stanu.

Najnoviji dizajn trend spaja tepihe i ogledala. Zvuči čudno, ali izgleda fantastično! (фото 7)

@ZEYU.STUDIO

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više