Search

Napuštene podzemne stanice u Parizu postaju barovi?

Napuštene podzemne stanice u Parizu postaju barovi?

Ambiciozan plan Nathalie Kosciusko-Morizet

Tekst: BURO.


Image: Foto: Büro247.ru

Kandidatkinja na mjesto gradonačelnice Pariza Nathalie Kosciusko-Morizet je prije proljetnih izbora predložila svoj plan revitalizacije pariške podzemne željeznice - napuštene stanice voljela bi pretvoriti u mjesta društvene koristi

Paris Subway

Kandidatkinja na mjesto gradonačelnice Pariza Nathalie Kosciusko-Morizet je prije proljetnih izbora predložila svoj plan revitalizacije pariške podzemne željeznice - napuštene stanice voljela bi pretvoriti u mjesta društvene koristi. Tako su se napuštene stanice, od kojih su neke zatvorene zbog nefrekventnosti prometa, a neke nikada nisu ni otvarane, pretvorile u kazališta, bazene, klubove, barove i restorane. Projekt je izveden očima arhitekta Manala Rachdija i dizajnera urbanog plana Nicolas Laisné, a građanima je ostavljena prilika da i sami predlože ideje sadržaja koji bi ih mogli zanimati.

Nathalie Kosciusko-Morizet ne samo da će možda postati prva ženska gradonačelnica Pariza, nego je i ujedno vrlo kreativna političarka. Ovakvih ideja bi u svakom gradu trebalo biti više.

Paris Subway

Paris Subway

Paris street style

Paris Subway

Tekst: D.Č.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više