Search

Negroni tjedan u popularnom Bistro 75

Negroni tjedan u popularnom Bistro 75

Ljetno osvježenje

Urednik: A.P.


Image: PR

Hvaljena zagrebačka gastro destinacija prva se u Hrvatskoj uključila u ovo internacionalno događanje koje već četvrtu godinu za redom organizira Imbibe magazin, a u kojem je samo prošle godine sudjelovalo više od 3500 ugostitelja diljem svijeta

Glavna ideja događanja koji se održava od 6. - 12. lipnja je dobro piće uz dobra djela. Naime, dio prihoda od svakog prodanog Negroni koktela donira se u humanitarnu svrhu, a Bistro 75 smješten u Preradovićevoj 34, donirati će Autonomnu žensku kuću koja brine za žene žrtve nasilja. Negroni je piće koje sadrži campari, vermut i gin u jednakim omjerima, a ovaj talijanski klasik omiljen je još od početka prošlog stoljeća. Zahvaljujući korištenim sastojcima karakterizira ga istovremena slatkoća i gorčina, a poslužuje se uz puno leda što ga čini idealnim pićem za ljetne dane.

Kombiniranjem različitih sastojaka Negroni dolazi u brojnim varijantama, a u Bistrou 75 ovaj tjedan možete uživati u tri verzije ovog koktela - Antique (Antica Formula vermut), Regular (Martini Rosso vermut) te za ovu prigodu osmišljenom Samoborskom Negroniju u koji umjesto vermuta ide Bermet Philipecz.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više