Search

Nespresso ima nove okuse i vode vas direktno u Italiju

Nespresso ima nove okuse i vode vas direktno u Italiju

Tekst: BURO.


Kada je u pitanju hrana, ponekad poželimo eksperimentirati s novim začinima i receptima, dok već sutradan žudimo za ponovnim otkrivanjem autentičnih okusa koji nas vraćaju u prošlost. Zašto takav pristup ne bismo iskušali i u ritualu ispijanja kave? Svjetski dan kave koji se obilježava 1. listopada idealna je prilika za to.

Nespresso ima nove okuse i vode vas direktno u Italiju (фото 1)

Inspiriran umjetnošću talijanskih majstora prženja kave i okusima koje tako vješto stvaraju, Nespresso je u svoju paletu Ispirazione Italiana dodao dva nova, ograničena okusa – Ispirazione Novecento i Ispirazione Millennio – koji svojim značajkama stvaraju okuse prvih, ali i modernih kava.

Nespresso ima nove okuse i vode vas direktno u Italiju (фото 2)
Nespresso ima nove okuse i vode vas direktno u Italiju (фото 3)

Tijekom stoljeća, baš kako su se pojavili i rasli novi umjetnički pokreti, razvili su se i stilovi prženja kave. Zaista, usprkos dugoj povijesti kave u Italiji, scena modernih okusa kave se počela ubrzano razvijati. Nespresso je uhvatio ukuse i arome tradicionalnog i modernog u mješavinama Ispirazione Novecento i Ispirazione Millennio, od kojih je svaka pravo remek-djelo povijesti talijanskog prženja kave.

Nespresso ima nove okuse i vode vas direktno u Italiju (фото 4)
Nespresso ima nove okuse i vode vas direktno u Italiju (фото 5)
Nespresso ima nove okuse i vode vas direktno u Italiju (фото 6)

Nova limitirana serija Ispirazione Novecento je inspirirana klasičnom talijanskom espresso kavom 1940-ih. To je tamno pržena mješavina koja donosi sliku ranih stand-up kafića u zemlji, u doba kada je prženje bilo sporije i često na drva, a sastav mješavina su diktirala zrna dostupna u ratom zahvaćenoj Europi. Ispirazione Novecento, čiju bazu čine zrna iz Brazila, je ukrašen Arabikama i zapadnoafričkim Robustama kako bi se dobio intenzivan espresso sa sirovim začinskim, orašastim ukusima i gustom, tamnom kremom.

Nespresso ima nove okuse i vode vas direktno u Italiju (фото 7)

Nespresso limitirana serija Ispirazione Millennio, u međuvremenu, uzima svoje aromatične detalje iz novih trendova zanatskog prženja kave koji se šire Italijom, zajedno sa sve većim sklonostima ka svjetlijim, voćnijim okusima. Da bi se postigao ovaj svjež, moderan okus, svjetlije i kraće pržene brazilske i kolumbijske Arabike pomiješane su sa zrnima s indijskog podneblja. Rezultat je dobro zaokružena i intenzivna kava sa začinskim notama, profinjenom svježinom i nagovještajem voća.

Nespresso ima nove okuse i vode vas direktno u Italiju (фото 8)

Nespresso Ispirazione Italiana je više od linije kave inspirirane Italijom, to je vješto izrađeno remek-djelo, koje u ravnotežu stavlja različite arome, okuse i geografske utjecaje. Stalni asortiman od sedam mješavina kave nudi širok izbor espresso i ristretto kava, od kojih svaka oslikava suštinu prženja jednog talijanskog grada ili regije, od začinskog utjecaja sjeverne Afrike u Palermu do bogate povijesti Rima. Asortiman je dostupan za Original liniju sa određenim kavama koje se također mogu pripremiti kao duže kave s mlijekom.

Tijekom listopada također možete iskoristiti 30% popusta na dodatke pri kupovini 100 ili više kapsula.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više