Search

Norman Foster će graditi luku za bespilotne letjelice

Norman Foster će graditi luku za bespilotne letjelice

U Ruandi


Image: buro247.ru

Znameniti britanski arhitekt odlučio je pokrenuti projekt kojim želi pomoći 12 milijuna stanovnika siromašne Ruande. Norman Foster tako planira do 2020. godine izgraditi prvu luku za bespilotne letjelice koje će dostavljati medicinske potrepštine u teško dostupne dijelove zemlje

Najnoviji projekt Normana Fostera i njegova arhitektonskog studija Foster + Partners trebao bi početi 2016. godine u Ruandi s ciljem izgradnje prve luke za bespilotne letjelice koje će dostavljati lijekove u zabačene dijelove Afrike. Budući da na cijelom kontinentu ne postoji jedna autocesta koja bi povezivala afričke države, gotovo da i nema tunela ni mostova koji bi omogućili pristup teško dostupnim područjima i mjestima, u zemlji u kojoj trećina stanovnika živi na udaljenosti od dva kilometra od prohodnih cesta ili riječnih putova ovakav projekt stiže kao naručen. 

Dizajn luke za bespilotne letjelice imitirat će redove ciglenih svodova i udomit će polikliniku, radionu s rezervnih dijelovima za letjelice, malu poštu i manji centar za elektroničko poslovanje. Postojat će dvije linije: crvena i plava. Letjelice iz crvene linije imat će raspon krila od tri metra i kapacitet prenošenja medicinskih i ostalih potrepština težine do 10 kilograma poput zaliha krvi, cjepiva i lijekova. Plava linija bit će namijenjena prijenosu težih predmeta, opreme, elektroničkih dijelova i raznih paketa težine do 100 kilograma. 

Realizacija projekta očekuje se 2020., a prema riječima Normana Fostera ovo je tek prvi u nizu projekata ovakve vrste na afričkom kontinentu.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više