Search

Nova svemirska letjelica multimilijardera Richarda Bransona

Nova svemirska letjelica multimilijardera Richarda Bransona

Pogledajte kako napreduje ambiciozni projekt uspješnog britanskog poduzetnika


Image: buro247.com/me

Multimilijarder i vlasnik Virgin grupacije, Richard Branson pozvao je svoje fanove da putem njegova Twitter profila prate nastajanje nove svemirske letjelice nazvane SpaceShipTwo

Vlasnik i direktor tvrtke Virgin Galactic, čija je namjena omogućiti letove oko Zemlje u posebno dizajniranim letjelicama, sir Richard Branson predstavio je drugu letjelicu iz serije nazvanu SpaceShipTwo i podijelio video koji prikazuje kompleksan proces izrade letjelice i količinu truda uloženog u realizaciju ambicioznog projekta.

Nova svemirska letjelica multimilijardera Richarda Bransona (фото 1)

Letjelica je dizajnirana tako da tijekom leta dosegne rub svemira na visini od 100 km prije nego se vrati na Zemlju. Više od 700 ljudi već je rezerviralo kartu za let oko Zemlje čija cijena iznosi oko 250 tisuća dolara, a među imenima se ističu i neke poznate ličnosti poput Stephena Hawkinga, Toma Hanksa, Ashtona Kutchera, Katy Perry, Brada Pitta, Angeline Jolie i drugih.

Tvrtka Virgin Galactic nedavno je doživjela velike neuspjehe, uključujući i pokušaj lansiranja letjelice prošlog listopada prilikom čega je nesretno stradao testni pilot.

Nova svemirska letjelica multimilijardera Richarda Bransona (фото 2)

Iz tvrtke Virgin stigli su komentari o nastavku projekta: "Unatoč velikim izazovima kojima smo odolijevali tijekom prošle godine, odlučno krećemo prema ostvarenju naših ciljeva. Svrha Virgin Galactica ne sastoji se samo u omogućavanju ljudima da naprave krug oko Zemlje, već u povezivanju svemira sa Zemljom. Mi vjerujemo da će istraživanje svemira omogućiti bolji život na Zemlji, budući da nam može pružiti bolji uvid u stanje i probleme s kojima se svakodnevno suočava naš planet."

Richard Branson uvjerava nas kako su poduzeli sve mjere opreza kako bi SpaceShipTwo učinili potpuno sigurnim. Pa iako je usluga leta Virgin Galactic letjelicama dosad mnogo puta odgođena, na internetskim su stranicama spaceflightnow.com objavili da se polijetanje nove rakete "očekuje krajem ove godine» i da će turistički letovi na rubu svemira započeti već tijekom 2016.

Nova svemirska letjelica multimilijardera Richarda Bransona (фото 3)

Nova svemirska letjelica multimilijardera Richarda Bransona (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više