Search

Nova zagrebačka lokacija za sve koji vole vrhunski dizajn

Nova zagrebačka lokacija za sve koji vole vrhunski dizajn

Nord Klassik u Gundulićevoj

BURO.


Image: PR

Nord Klassik je novootvoren izložbeno-prodajni prostor u Gundulićevoj 40 te je ujedno i projektantski studio arhitektice Maje Tedeschi

U svojoj ponudi namještaja nudi visoko kvalitetne Bulthaup kuhinje, te namještaj originalnih klasika danskog i skandinavskog dizajna iz perioda moderne. Arhitektica Maja Tedeschi je predstavila ovu ponudu namještaja kao odgovor na lokalno tržište koje je postalo zasićeno pomodnim talijanskim brandovima, a koji vrlo brzo zastarijevaju i izlaze iz mode.

Danski klasici su nastali u razdoblju iza Drugog svjetskog rata, te su i danas aktualni i avangardni, potpuno u skladu sa suvremenom arhitekturom, što govori o tome koliko je to značajan i bezvremenski dizajn. U pitanju je i vrhunska kvaliteta - s izvedbom u materijalima kao što su drvo, koža, čelik, a u nekim slučajevima i izniman primjer ručnog rada. Za razliku od drugih proizvođača namještaja ovi komadi imaju i kolekcionarsku vrijednost, što je namještaj stariji, to je njihova vrijednost veća.

Nord Klassik

Priča o skandinavskom dizajnu počinje stolcem Hansa J. Wegnera koji je slavu stekao u Americi. Kada je senator J. F. Kennedy 1960. za slavnu televizijsku debatu s tadašnjim suparnikom na predsjedničkim izborima Richardom Nixonom odabrao sjediti na stolcu Round Chair, danski dizajner Hans Wegner preko noći je postao zvijezda. Dizajnirao je impozantnu brojku od preko petsto stolaca i fotelja, a oni su uz malu pomoć JFK-a danski dizajn pretvorili u internacionalni fenomen.

Uz Wegnera, tu su još slavni komadi Poula Kjaerholma, Finna Juhla, Arnea Jacobsena, Alvara Aalta.

Nova zagrebačka lokacija za sve koji vole vrhunski dizajn (фото 1)

Ponudu Nord Klassika zaokružuje vrhunski dizajn Bulthaup kuhinja, koje svojom preciznom tehnologijom i estetikom zaustavljaju posjetitelja, a istovremeno zadovoljavaju individualne potrebe korisnika kojem uz nenadmašnu njemačku kvalitetu nude i avangardni izgled.

Nova zagrebačka lokacija za sve koji vole vrhunski dizajn (фото 2)

Nova zagrebačka lokacija za sve koji vole vrhunski dizajn (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više