Search

Novo kupalište u Opatiji po uzoru na francusku rivijeru

Novo kupalište u Opatiji po uzoru na francusku rivijeru

"Lido Bevanda Beach Resort"


Image: Siniša Gulić,
pixsell

Legendarna opatijska plaža Lido preuređena je u jednu od najljepših plaža na Jadranu

Nakon punih sedamdeset dana intenzivnih radova, reprezentativno kupalište Lido u Opatiji jučer je brojnim gostima opatijske rivijere otvorilo svoja vrata. Koncesionar poznatog kupališta je Zoran Maržić, vlasnik obližnjeg hotela i restorana Bevanda, čija je želja bila plažu urediti po uzoru na najpoznatije svjetske rivijere.

Kako prenosi Novi list Zoran Maržić zadovoljan je uspješnim dovršetkom prvog dijela investicije i smatra da Opatija sada ima najbolje opremljenu i vjerojatno najljepšu plažu u Hrvatskoj te svoje riječi potkrjepljuje i konkretnim podacima. "Zaokružen je dio investicije, a za ovu godinu smo uspjeli preurediti pješčani dio kupališta. Izgrađen je bazen, zasađeno je 18 novih palmi, a obalna šetnica je izmaknuta na visinu buduće terase jednoga dana natkrivene Ljetne pozornice.

Novo kupalište u Opatiji po uzoru na francusku rivijeru (фото 1)

Šetnica će se otvoriti idućeg proljeća i na njoj će se nalaziti botanički vrt, trenutačno prvi takve vrste u Opatiji. Ako se vratimo onom dijelu priče o Lidu koji je sada zaokružen, mogu reći da se ovdje sada dobilo tisuću kvadrata natkrivenog prostora u kojemu se redom nalazi café bar, fast food, ponuda sladoleda i voća, dnevni i noćni bar, lounge bar te restoran s grill specijalitetima i pizzama.

Novo kupalište u Opatiji po uzoru na francusku rivijeru (фото 2)   Lido je dobio bazen od 100 kvadrata s morskom vodom i taj dio plaže prvi u Hrvatskoj nosi brend Moët & Chandon Ice Imperial, uz specijalno dizajnirane ležaljke, jastuke i kompletan plažni komfor najvišeg stupnja. Da bismo došli do konačnog rješenja kakvu plažu želimo u Opatiji, obišli smo sve plaže na Ibizi i diljem Francuske, a ovo što smo uspjeli dovesti u ovaj grad smatram zbilja dostojnim "kraljice Jadrana", izjavio je za Novi list Maržić, koji je tiho otvorenje noćnog bara, priredio u noći sa subote na nedjelju.

Novo kupalište u Opatiji po uzoru na francusku rivijeru (фото 3)

Projekt rekonstrukcije Lida potpisuju Dražul Glušica arhitekti i njegov biro koji su projektirali i susjedni hotel Bevanda. Ulaznice na Lido se ne naplaćuju. Gosti mogu unajmiti ležaljke po cijeni od 90 kuna dnevno dok Opatijci, uz predočenje osobne iskaznice plaćaju 50 posto nižu cijenu.

Novo kupalište u Opatiji po uzoru na francusku rivijeru (фото 4)

Novo kupalište u Opatiji po uzoru na francusku rivijeru (фото 5)

Novo kupalište u Opatiji po uzoru na francusku rivijeru (фото 6)Novo kupalište u Opatiji po uzoru na francusku rivijeru (фото 7)

Novo kupalište u Opatiji po uzoru na francusku rivijeru (фото 8)

Izvor: Novi List

Related articles

Buro 24/7 Selection

više