Search

Novo mjesto za originalan zagrebački suvenir

Novo mjesto za originalan zagrebački suvenir

Notes of Zagreb


Image: John Pavlish

Mirisna oaza u centru Zagreba u službi suvenira

Notes of Zagreb novi je brend mirisnih proizvoda za kuću, nastao iz ljubavi osnivača prema mirisima, dizajnu i svom rodnom gradu. Notes of Zagreb, odnosno u prijevodu Mirisne note Zagreba inspirirane su ulicama, spomenicima i kulturom grada Zagreba. Vlasnici brenda su simpatičan duo, Alma Pavetić i Nino Ivković, koji su istoimenu trgovinu nedavno otvorili u samom centru grada, Skalinskoj 2, u želji da posjetiocima Zagreba ponude drugačiji vid poklona i suvenira.

Novo mjesto za originalan zagrebački suvenir (фото 1)

U ponudi trgovine Notes of Zagreb nalazi se nekoliko mirisnih proizvoda. Mirisni difuzori sa štapićima za kuću, mirisne svijeće, zamjenska punjenja te mirisi u obliku spreja za prostor i tekstil. Svi se mirisi proizvode u Italiji, u jednoj od najpoznatijih talijanskih tvornica mirisnih svijeća i parfema, Aqua di Parma, koja izrađuje asortiman i za brend Armani Casa. Prilikom odabira mirisa vlasnici su surađivali s Botaničkim vrtom kako bi otkrili karakteristične mirisne note Zagreba u različita godišnja doba. Tako su mirise ruža, magnolija i topola začinili i onima koje osobno preferiraju i vole, kao što su pačuli i naranča.

Novo mjesto za originalan zagrebački suvenir (фото 2)

Imena mirisnih proizvoda također su inspirirana starozagrebačkim povijesnim simbolima pa nose nazive poput The Witch of Grich (Grička vještica), The Well of Life (Vrelo života) i Madonna of the Stone Gate (Djeva kamenitih vrata).

Pakiranje mirisa radi se u Zagrebu i djelo je ruku zagrebačkih dizajnera. Unikatan i minimalistički dizajn pakiranja pažljivo je osmišljen kako bi mirisu udahnuo dodatan dašak luksuza. Prostor trgovine uređen je prema ideji vlasnice, koja je ujedno i dizajnerica interijera. A kako sama kaže, uređenjem je željela postići jednostavan, ugodan i prozračan prostor, te istaknuti originalnost dizajna izložbenih polica koje se nalaze u njemu.

Bilo da ste ljubitelj minimalističkih ili raskošnih mirisa vjerujemo kako ćete među mirisima brenda Notes of Zagreb pronaći onaj koji odgovara vašoj osobnosti i vašem interijeru.

Novo mjesto za originalan zagrebački suvenir (фото 3)

Novo mjesto za originalan zagrebački suvenir (фото 4)

Novo mjesto za originalan zagrebački suvenir (фото 5)

Novo mjesto za originalan zagrebački suvenir (фото 6)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više