Search

Novo ruho kavane Johann Franck povodom slavlja petog rođendana

Novo ruho kavane Johann Franck povodom slavlja petog rođendana

Tekst: BURO.


Image: Niko Gogo,
Mak Vejzović

Svima poznata kavana Johann Franck, smještena na glanvom zagrebačkom trgu, ovih je dana proslavila svoj jubilarni peti rođendan. Uz dobru glazbu i odličnu zabavu, gosti su uživali i u novom izgledu kavane.

Novo ruho kavane Johann Franck povodom slavlja petog rođendana (фото 1)

Nedjeljko Mikac Cak, idejni potpisnik cijelog preuređenja, obavio je sjajan posao u želji da očuva tradiciju legendarne zagrebačke kavane. Naime, kavana na glavnom gradskom trgu otvorena je 30-ih godina prošlog stoljeća i povijesna je baština pa su pri uređenju ostali vjerni art deco stilu, uz elemente Bauhausa, kao izraza modernizma tog doba.

Novo ruho kavane Johann Franck povodom slavlja petog rođendana (фото 2)
Novo ruho kavane Johann Franck povodom slavlja petog rođendana (фото 3)
Novo ruho kavane Johann Franck povodom slavlja petog rođendana (фото 4)

U prostoru su smješteni zanimljivi detalji poput šanka sa originalnim svjetlosnim efektima, nova okrugla pozornica i stari Gilera motor, koji je posveta Ferdinandu Budickom, pioniru automobilističkog i motociklističkog sporta i osnivaču prvog automobilističkog kluba u Zagrebu.

Novo ruho kavane Johann Franck povodom slavlja petog rođendana (фото 5)

"Željeli smo osvježiti prostor da bismo posjetiteljima pružili novo iskustvo, a ideja vodilja bila nam je da prostor prizemlja kavane prodiše, da ima više prostora među stolovima. Ovim zahvatom omogućili smo kvalitetnije odvijanje koncerata i večernjih programa u Johannu Francku. Sada više posjetitelja u svim dijelovima kavane može vidjeti pozornicu", izjavio je Tomo Ricov, suvlasnik kluba.

Novo ruho kavane Johann Franck povodom slavlja petog rođendana (фото 6)

Uskoro će i terasa ispred kavane zasjati u novom ruhu. Terasa postaje Johann Franck Garden i bit će pravi pravcati vrt na Jelačić placu. Ideja je bila da se u srcu grada stvori prostor koji će tijekom jutra biti omiljeno mjesto za kavu, a popodne mjesto za zabavu i ples. Od srijede do nedjelje tamo će se održavati after work program, koji uključuje zabave s programom i nastupima brojnih bendova i DJ-a.

Novo ruho kavane Johann Franck povodom slavlja petog rođendana (фото 7)

Leave a comment

više