Traži

Odličan projekt pod nazivom Organski vrt

Odličan projekt pod nazivom Organski vrt

Prirodno, organski uzgojeno i zdravo


Fotografija: Peršin Majdanoz

Martina Uzelac i Igor Popović nam poručuju: "kako je proizvodnja vlastite hrane najbolje što možete učiniti za sebe i svoje bližnje jer zdravlje doista dolazi iz prirode"

Bakin vrt na selu, želja za zdravijim i kvalitetnijim životom i istinska vjera da svaki čovjek ima pravo uživati u prirodnoj i nezatrovanoj hrani, supružnicima Igoru Popoviću i Martini Uzelac bili su dovoljni razlozi da se odvaže i počnu baviti onim što zaista vole.

Organski vrt malo je obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, niklo na obrocima malog pitoresknog mjesta Križ nedaleko od Zagreba. Bavi se organskim uzgojem povrća i voća te raznog začinskog i ljekovitog bilja. Od početka je zamišljen kao isključivo organski i samoodrživ, a orijentiran na što veću bioraznolikost te sadrži više od 250 raznolikih biljnih vrsta.

Ideja o organskom vrtu potekla je od nekad uspješnih medijskih lica, Martine Uzelac i njenog supruga Igora Popovića. Supružnici su, u želji za zdravijim i kvalitetnijim životom, napustili svoje uredske poslove i preselili u malo mjesto Križ kako bi sami uzgajali hranu koju jedu. Od bake su "užicali" prvo prirodno sjeme i vrlo brzo stvorili "džunglu" hrane. S obzirom na to da su proizveli više hrane no što im je bilo potrebno, osnovali su OPG i višak proizvedenog odlučili prodavati. Sve namirnice proizvedene su prirodnim putem, a prilikom proizvodnje ne koriste nikakvu mehanizaciju, pesticide niti zagađivače.

Premisa pokretanja posla Organskog vrta bila je da zdrava hrana ne smije nužno biti skupa, odnosno da cjenovno uspješno konkurira trgovačkim lancima, tržnicama i voćarnama, pa čak i povrću i voću proizvedenom konvencionalnim uzgojem. Svoje proizvode prodaju isključivo preko službene internetske stranice organski vrt.

U ponudi uvijek imaju sezonske i svježe plodove, a nude i prerađevine poput marmelade, ukiseljenog povrća, suhog voća i orašastih plodova. Narudžbu dostavljaju na kućnu adresu jednom tjedno, obično petkom, a odaziv klijenata od samih im je početaka iznimno velik. Mušterije Organskog vrta su, kako nam otkrivaju, većinom obrazovani mladi ljudi koji rade cijeli dan, svjesni da moraju pojesti nešto zdravo. S klijentima nastoje razviti personalizirani odnos, a ekološki osviješteni, srdačni i pažljivi kupci vrlo im često vraćaju ambalažu. Ovaj individualizirani pristup nastoje očuvati i ubuduće, te zadržati format malog obiteljskog biznisa u kojem istinski uživaju.

S obzirom na to da nastoje biti i sadržajno atraktivni, na svojim internetskim stranicama redovito objavljuju i tekstove te fotografije informativnog tipa. Na njihovim stranicama također možete pronaći i blog Anđe Marić, u kojem ćete pronaći teme vezane uz zdrav život i sirovu ishranu. Anđa je, naime, dugogodišnja prijateljica obitelji, a ujedno i zaštitno lice Organskog vrta.

"Razvili smo vlastiti način proizvodnje i vrlo smo ponosni što se bavimo uzgojem biljaka na organski način bez ikakvog kemijskog tretiranja, jer i sami jedemo iz tog vrta. I naravno, malčiramo! Više od svega želimo vam poručiti kako je proizvodnja vlastite hrane najbolje što možete učiniti za sebe i svoje jer zdravlje doista dolazi iz prirode. Ako nikako niste u mogućnosti imati vlastiti organski vrt, sami čupati i saditi, tu smo mi da to obavimo za vas", kažu nam iz Organskog vrta.

Mi smo smo svoju zelenu košaricu zdravlja upravo naručili, a vi?

 

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više