Search

Odličan rebranding poznatog lanca trgovina

Odličan rebranding poznatog lanca trgovina

Brandoctor, Bruketa&Žinić OM i Brigada osmislili trgovinu u Splitu

Urednik: Tina Kovačiček


Image: Domagoj Blažević

Tri sestrinske agencije - Brandoctor, Bruketa&Žinić OM i Brigada osmislile su odličan rebranding bio&bio trgovina

Na splitskoj je Morpurgovoj poljani nedavno otvorena nova bio&bio prodavaonica, prva na kojoj je primijenjen bio&bio rebranding iza kojeg stoje tri sestrinske agencije - brend konzultanti Brandoctor, reklamna agencija Bruketa&Žinić OM i Brigada, jedina agencija u regiji specijalizirana za uređenje prodajnih mjesta.

Odličan rebranding poznatog lanca trgovina (фото 1)

U pozicioniranju i komunikacijskoj strategiji koju je postavila agencija Brandoctor, kao najveća komparativna prednost istaknuti su bio&bio prodavači koji svojim znanjem, ljubaznošću i vlastitim primjerom potiču na pozitivnu organsku promjenu kod kupaca. Istraživanjem je zaključeno kako ljudi nisu dovoljno informirani o tome koliko je organski uzgojena hrana ukusna, korisna i jednostavna za pripremu, te bi njezinu priču trebalo prijateljski približiti široj javnosti.

Odličan rebranding poznatog lanca trgovina (фото 2)

Za taj dio pobrinula se reklamna agencija Bruketa&Žinić OM s kreativnim rješenjima kroz komunikacijske kanale, u kojima glavnu ulogu igraju bio&bio prodavači i njihovi omiljeni organski uzgojeni proizvodi.

Odličan rebranding poznatog lanca trgovina (фото 3)

Sve ovo implementirano je prvi put upravo u splitskoj prodavaonici zahvaljujući agenciji Brigada. Cilj Brigadinog tima bio je kroz novi prostorni identitet i organizaciju prostora povećati učinkovitost prodavaonica. U njima su tako dodatno naglašene tri ključne zone koje su se kroz istraživanje pokazale najatraktivnijima - kozmetika s dodacima prehrani, tržnica i pekara.

Odličan rebranding poznatog lanca trgovina (фото 4)

Osnovna ideja bila je svim objektima u dućanu dati dozu prirodnosti, sa svim nesavršenostima prirodnih materijala i minimalnom završnom obradom, uz lakšu dostupnost proizvoda, te punktove za informacije i savjete.

Odličan rebranding poznatog lanca trgovina (фото 5)

Odličan rebranding poznatog lanca trgovina (фото 6)

Odličan rebranding poznatog lanca trgovina (фото 7)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više