Search

Ovaj novi hotel u Splitu nazivaju i \"Muzejem sa sobama\". Pogledajte fotke i shvatiti ćete zašto!

Ovaj novi hotel u Splitu nazivaju i "Muzejem sa sobama". Pogledajte fotke i shvatiti ćete zašto!

briig boutique hotel otvorio svoja vrata

Urednik: E.G.


Image: Envy Croatia

U samom centru grada Splita, na samo deset minuta hoda od Dioklecijanove palače i tik do popularne plaže Bačvice, smjestio se novootvoreni briig boutique hotel. Sve je započelo prije četiri godine s jasnom filozofijom investitora te tima arhitekata na čelu s Majom Tedeschi koji je radio na ovom projektu – nisu htjeli otvoriti samo još jedan hotel u nizu. Svojim su gosti nama željeli ponuditi nešto drugačije, novo i uzbudljivo, a u tome su itekako uspjeli. Split se može pohvaliti jedinstvenim cjelogodišnjim chic hotelom s četiri zvjezdice koji se ističe svojim dizajnom, funkcionalnošću te vrhunskom uslugom, a priča jednu novu kozmopolitsku priču.

Ovaj novi hotel u Splitu nazivaju i "Muzejem sa sobama". Pogledajte fotke i shvatiti ćete zašto! (фото 1)

Boravak u ovom hotelu ne zaboravlja se tek tako jer se prilikom dizajna pazilo se na svaki detalj. Avantura za goste započinje već pogledom na dojmljivu vizuru bijele zgrade asimetričnih linija, a potom se nastavlja na otmjenoj recepciji. Predvorjem dominiraju monumentalne zavijene crne stepenice, koje su pravo umjetničko djelo, a s prizemlja vode na prvi kat. Originalni namještaj i rasvjeta renomiranih svjetskih dizajnera, kamen iz sjeverne Italije, plakati Borisa Bućana, grafike Julija Knifera i instalacije Aleksandra Srneca, samo su neki od istaknutih detalja zbog kojih briig već sada ponosno nosi epitet istinskog "muzeja sa sobama".

Ovaj novi hotel u Splitu nazivaju i "Muzejem sa sobama". Pogledajte fotke i shvatiti ćete zašto! (фото 2)

Samo srce hotela predstavlja unutarnji atrij koji je izlomljen poput vanjske fasade, a riječ je o posveti japanskom umjetniku Noguchiju i njegovoj čuvenoj papirnatoj izlomljenoj lampi. Okomiti četvrtasti otvor, koji se nalazi u sredini zgrade, podiže se sve do staklenog krova na vrhu, a povezuje unutarnje hodnike i sobe smješene na pet katova. Hotel raspolaže s 59 prostranih i komfornih soba koje se mogu usporediti sa sobama hotela viših kategorija, jednom deluxe sobom s terasom te s dva apartmana koja se nalaze na posljednjem katu. Posebnu atraktivnost apartmanima daje pogled na grad i more, s balkona na kojima se nalaze i jacuzziji. Na svakom je katu smještena i po jedna soba koju krasi panoramski pogled kroz masivno crno staklo dimenzija čak 5 x 2.7 metara.

Ovaj novi hotel u Splitu nazivaju i "Muzejem sa sobama". Pogledajte fotke i shvatiti ćete zašto! (фото 3)

Društveni prostor u prizemlju zamišljen je kao dnevna soba koju krasi lounge s kaminom, veliki ekran, brojni svjetski magazini i časopisi te pomno odabrani namještaj, a gostima služi za opuštanje, susret s kolegama ili čak nadoknađivanje posla. U predvorju se nalazi i Cigar Room te elegantni Barcaffe Bar koji vodi na prostranu otvorenu terasu. Riječ je o jednoj od najljepših terasa u Splitu, idealna za prvu jutarnju kavu, ali i večernje opuštanje uz ugodnu glazbu, svježi zrak, miris mediteraskog bilja te šum valova. Svakog se dana poslužuje raskošni doručak, a u sklopu hotela uskoro će biti otvoren i vrhunski a la carte restoran.

Ovaj novi hotel u Splitu nazivaju i "Muzejem sa sobama". Pogledajte fotke i shvatiti ćete zašto! (фото 4)

Na krovu hotela nalazi se bazen te spa centar koji nudi saunu i razne vrste masaža, a dostupna je i soba za fitness. Hotel sadržava i tri moderne multifunkcionalne kongresne dvorane te okruglu dvoranu za sastanke koja će zadovoljiti sve ukuse međunarodne i regionalne poslovne zajednice. Posebno oduševljava i podzemna garaža koja se prostire na čak dvije razine. U novoj splitskoj hotelskoj oazi, gostima će dobrodošlicu poželjeti pristupačno te educirano osoblje koje govori nekoliko jezika. Više informacija o briig boutique hotelu može se pronaći na službenoj web stranici, Facebook te Instagram profilu.

Ovaj novi hotel u Splitu nazivaju i "Muzejem sa sobama". Pogledajte fotke i shvatiti ćete zašto! (фото 5)


Ovaj novi hotel u Splitu nazivaju i "Muzejem sa sobama". Pogledajte fotke i shvatiti ćete zašto! (фото 6)

 

Ovaj novi hotel u Splitu nazivaju i "Muzejem sa sobama". Pogledajte fotke i shvatiti ćete zašto! (фото 7)

 

Ovaj novi hotel u Splitu nazivaju i "Muzejem sa sobama". Pogledajte fotke i shvatiti ćete zašto! (фото 8)

 

Ovaj novi hotel u Splitu nazivaju i "Muzejem sa sobama". Pogledajte fotke i shvatiti ćete zašto! (фото 9)

Ovaj novi hotel u Splitu nazivaju i "Muzejem sa sobama". Pogledajte fotke i shvatiti ćete zašto! (фото 10)

 

Ovaj novi hotel u Splitu nazivaju i "Muzejem sa sobama". Pogledajte fotke i shvatiti ćete zašto! (фото 11)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više