Traži

Ovako bi trebao izgledati prvi bike polo teren u Hrvatskoj. No, kako bi se to dogodilo ekipi treba vaša i naša pomoć

Ovako bi trebao izgledati prvi bike polo teren u Hrvatskoj. No, kako bi se to dogodilo ekipi treba vaša i naša pomoć

Bike Polo Zagreb

Tekst: L.M.F.


Fotografija: Buro arhiva,
PR

"Počeli smo kao Fixed Gear Zagreb prije deset godina te se pretvorili u Bike Polo Zagreb prije osam. Još uvijek vozimo fixedgear, nema sumnje, ali sada bismo vam pričali o bike polu. U osam godina Bike Polo Zagreb je mijenjao članove, ali jedno je ostalo isto - strast za širenjem "bike polo virusa" i stvaranjem bike polo zajednice u Hrvatskoj ne blijedi, samo je nadograđujemo i širimo kao podršku bike polo zajednicama i u susjednim zemljama. Od DIY palica i prvih polo sessiona u Zagrebu, europskih prvenstava, međunarodnih turnira do šest godina međunarodnog bike polo turnira u Zagrebu - Zagreb International, BPZG je također pružao podršku drugim biciklističkim inicijativama. Podržavamo biciklističku kritičnu masu, biciklističke festivale i cikloturistička događanja, uvijek pokušavajući podići ljestvicu s našim aktivnostima. Sada bismo željeli podići igru na još kvalitetniju razinu i za to trebamo vašu podršku" kazao nam je Matija Brlek (koji nam je u ovom intervjuu otkrio sve o tom sportu), inače bike polo igrač i inicijator Indiegogo crowdfunding kampanje za izgradnju prvog bike polo terena u Zagrebu, ali i Hrvatskoj. 

Ovako bi trebao izgledati prvi bike polo teren u Hrvatskoj. No, kako bi se to dogodilo ekipi treba vaša i naša pomoć (фото 1)

Kako ističe, njihov veliki cilj je uz odobrenje Grada Zagreba, izgraditi prvi bike polo teren u Zagrebu i Hrvatskoj! Teren će biti smješten na vrhunskoj lokaciji u samom središtu grada, povezan biciklističkim stazama te u neposrednoj blizini gradskog velodroma (biciklističke piste). Budući da Bike Polo Zagreb funkcionira kao neprofitna udruga, osim donacija naših članova, potrebna im je vaša i naša pomoć kako bi s prikupljenim iznosom uredili dobivenu parcelu te izgradili prikladan bike polo teren.

Matija Brlek

Svi su dobrodošli, gosti grada i Zagrepčani, koristiti teren te im se pridružiti na njihovim redovitim trening sessionima te posebnim događajima koje imaju u planu, a to su: Škola Pola - za djecu, sve koji se tako osjećaju i odrasle, Sveučilišna Polo Liga - za studente, Zagreb International - međunarodni bike polo turnir koji se održava jednom godišnje.

Kako bi se sve isplanirano i ostvarilo, moraju krenuti od samog središta događanja, a to je teren. Uz vašu i našu pomoć, gradnjom bike polo terena pokrenut će razvoj novog sporta u Hrvatskoj. Veselit će ih svaki oblik podrške, kao i širenje vijesti o kampanji, no donacije su im potrebne kako bi ostvarili svoj najveći cilj do sada. Za realizaciju projekta potrebno im je 7.500 dolara koje trebaju prikupiti u roku od dva mjeseca, a dosad su uspjeli prikupiti preko 1.000 dolara. Dodatne informacije o kampanji te ostalim BPZG aktivnostima možete saznati prateći nas na našoj Facebook stranici

Ovako bi trebao izgledati prvi bike polo teren u Hrvatskoj. No, kako bi se to dogodilo ekipi treba vaša i naša pomoć (фото 2)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar

više