Search

Ovako će izgledati avion budućnosti?

Ovako će izgledati avion budućnosti?

Airbus predstavio futuristički projekt


Image: Buro247.ru

Airbus je predstavio svoje viđenje komercijalnog aviona budućnosti koji bi u idealnim uvjetima trebao biti dostupan 2050. godine

Osim izgleda, mijenja se i sam koncept putovanja. Naime, više neće postojati podjela na prvu, business i ekonomsku klasu nego zone, a putnici će kupovati karte sukladno sa svojim željama o načinu putovanja. Uz zone za igru i gledanje filmova postojat će "tiha" zona za opuštanje te zona za sastanke u kojoj poslovni ljudi i prije dolaska na destinaciju mogu ugovoriti neke poslove.

Ovako će izgledati avion budućnosti? (фото 1)

Sjedala će biti "pametna" i imati funkcije masažera te nuditi pića, vitamine ili opuštajuće efekte (poput morskog povjetarca ili mirisa šumskih borova). Prema potrebi putnici će moći aktivirati zaštitni panel koji štiti od vanjskih zvukova i svjetlosti. Vanjska oplata aviona bit će dizajnirana aerodinamički da izgleda poput ptice, ali avion će se tako i kretati - kao živo biće. Kroz svoja stakla će propuštati svjetlost diljem cijelog aviona, a kostur aviona će sam regulirati vlagu i temperaturu u unutrašnjost.

Ovako će izgledati avion budućnosti? (фото 2)

Ovako će izgledati avion budućnosti? (фото 3)

Ovako će izgledati avion budućnosti? (фото 4)

Ovako će izgledati avion budućnosti? (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više