Search

Pametni telefon ili partner, pitanje je sad?

Pametni telefon ili partner, pitanje je sad?

Pomalo bizarni rezultati istraživanja


Image: buro247.au

Ok, nije baš tako crno, ali istraživanje koje je nedavno provedeno dokazuje da ipak više "visimo" na telefonu nego na svom partneru

Budimo iskreni sami prema sebi, pametan telefon je uz nas 24 sata dnevno i kao da nas najbolje poznaje. Mogli bi reći da najbolju vezu u životu imamo upravo s njim? Taj mali komadić tehnologije koji nas povezuje, ali i udaljava od ljudi u svakodnevnom životu postao je naš najvažniji suputnik i potreba baš poput hrane, vode i zraka. Sada slijede neke zastrašujuće statistike koje se vežu uz taj maleni, a tako veliki predmet. Prema nedavnom istraživanju globalnih potrošača, utvrđeno je da više od 40 posto ispitanika provjerava svoj mobitel u roku od 5 minuta od buđenja, tako da s osobom s kojom spavate imate točno nula interakcije. Nakon što smo započeli dan s pametnim telefonom, održavamo s njim čvrstu vezu otprilike oko 47 puta dnevno, a ako imamo od 18 do 24 godine čak 82 puta. Trećina ispitanika izjavila je kako provjeravaju svoje uređaje pet minuta prije odlaska na spavanja, a ako se probude u toku noći također "skrolaju" po njemu. 

Kada sve zbrojimo i oduzmemo matematika je vrlo jednostavna. Dan uglavnom provedemo posvećujući puno više vremena mobitelu nego svojem partneru, a u objavljenoj studiji u Psychology of Popular Media Culture 70 posto žena izjavilo je da pametni telefoni negativno utječu na njihov glavni odnos. Što potpuno ima smisla s obzirom na to da se nitko ne želi natjecati s komadićem tehnologije koja je zanimljivija od živog bića s kojim stvaramo stvarni odnos. Pa, evo čisto zbog ljubavi moglo bi doći vrijeme da se uspostavi neka treća osoba koja će stajati između mobitela i korisnika, a mogla bi se zvati #digitaldetox. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više