Search

Pod vodstvom LVMH-a, modni svijet se ujedinjava u istrebljenju koronavirusa

Pod vodstvom LVMH-a, modni svijet se ujedinjava u istrebljenju koronavirusa

Konglomerat će distribuirati dezinfekcijski gel umjesto parfema i šminke

Tekst: D.M.


Diljem svijeta, posljedice koronavirusa su poremetile lance opskrbe. Kina, koja je globalno proizvodno središte, morala je zatvoriti tvornice i značajno usporiti proizvodnju u mnogim industrijama. To znači da će potrebne robe poput maski i lijekova biti sve manje. Luksuzni konglomerat Moët Hennessy - Louis Vuitton se u ovom slučaju našao kao predvodnik iznimno važne bitke protiv epidemije i ovisnosti o azijskom tržištu.

Konglomerat LVMH, matična kompanija više od šezdeset brendova kao što su Louis Vuitton, Givenchy i Dior mijenja plan igre uslijed globalne epidemije koronavirusa. Postrojenja za proizvodnju parfema i kozmetike modnog konglomerata u ponedjeljak su počela izrađivati dezinficijense za ruke umjesto mirisa i preparata.

Luksuzna grupacija izjavila je u nedjelju da će početi proizvoditi gel za dezinfekciju u tri kozmetička pogona u Francuskoj. Distribuirat će ih u francuske bolnice koje se bore protiv epidemije koronavirusa. Dvanaest tona proizvest će se već ovog tjedna umjesto uobičajenih Christian Dior, Guerlain i Givenchy parfema i beauty proizvoda.

"U pariškim bolnicama još uvijek nije ponestalo gela, ali zalihe su male", izjavila je glasnogovornica pariškog bolničkog sustava Martine Hirsch za portal AFP, dodavši da su i drugi brendovi spremni donirati u iste svrhe. Strah od koronavirusa izazvao je masovnu kupovinu gela za ruke diljem Francuske, a mnoge ljekarne ograničavaju kupce na jednu bočicu po osobi.

Vlada je izdala uredbu o ograničavanju cijena nakon izvješća da su neki trgovci pokušali ostvariti dodatni profit od potencijalnih kupaca pa sada 100 mililitara ne smije stajati više od tri eura, a proizvođači širom Francuske kažu da zapošljavaju radnike kako bi udovoljili sve većoj potražnji, jer vlasti traže strogo čišćenje ruku kao jednu od glavnih mjera za suzbijanje epidemije.

Modne kuće donirat će sredstva za zaštitu zdravlja vlastima i Assistance publique - Hôpitaux de Paris, mreži javnih zdravstvenih ustanova koje djeluju u Parizu i okolici za opskrbu 39 bolnica u kojima Francuska liječi više od 5000 oboljelih koronavirusom.

U Italiji su dizajnerica Donatella Versace i njezina kćer Allegra donirale 200 tisuća eura milanskoj bolnici San Raffaele za borbu protiv koronavirusa.

"U ovakvim vremenima važno je da budemo ujedinjeni. Možemo pomoći svima koji su u prvim redovima i bore se svaki dan kako bi spasili stotine života", napisala je dizajnerica na Instagramu.

Predsjednici modne kuće Prada, Patrizio Bertelli i Miuccia Prada, u ponedjeljak su priopćili kako su donirali po dvije jedinice intenzivne njege i aparate za oživljavanje milanskim bolnicama Vittore Buzzi, Sacco i San Raffaele.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više