Search

Pogledajte kako izgleda novo otvoreni wine bar u zagrebačkoj Martićevoj ulici

Pogledajte kako izgleda novo otvoreni wine bar u zagrebačkoj Martićevoj ulici

"Vivat fina vina Wine bar"


Image: Marko Mihaljević,
Zvonimir Ferina

"Vivat fina vina Wine bar" smješten je u Martićevoj 17, čiji je elegantan interijer nastao prema viziji vlasnika Borisa Ivančića u suradnji s uspješnim arhitektonskim studijem BIRO...

Poznati zagrebački trgovac finim vinima "Vivat fina vina" svojih je 25 godina djelovanja na hrvatskom vinskom tržištu okrunio otvaranjem vlastitog vinskog bara koji je svojevrsni showroom Vivatovih vinoteka i Vivatovog vinskog asortimana, mjesto za hedonistička iskustva i druženja. "Vivat fina vina Wine bar" smješten je u Martićevoj 17, neposredno preko puta jedne od Vivatovih zagrebačkih vinoteka. Martićeva ulica danas je jedna od najzanimljivijih ulica u stalnom razvoju i mijenjanju, a ujedno je i dio kreativnog susjedstva Zagreba poznatog kao Design District. Vivatov vinski bar logično je proširenje osnovne djelatnosti Vivat finih vina kao vinske trgovine i distribucije. Ponuda bara oslanja se na bogati, pomno birani asortiman Vivata: mirna i pjenušava, desertna i fortificirana vina hrvatskih i svjetskih vinorodnih regija, fine destilate, ginove, likere, rumove i whiskeyje

Pogledajte kako izgleda novo otvoreni wine bar u zagrebačkoj Martićevoj ulici (фото 1)

Vizija vlasnika Borisa Ivančića realizirana je u suradnji s uspješnim arhitektonskim studijem BIRO (Saša Košuta, Mario Kralj i Dora Lončarić), koji je uređenjem interijera vjerno pratio vinsku tematiku. Rafinirana atmosfera Vivat wine bara postignuta je kontrastom toplih i hladnih materijala te smeđih i sivih kolorita različitih tekstura. Velike površine zidova obložene su pločama od portugalskog pluta, materijala koji još nije viđen u uređenju zagrebačkih barova, a izravno je povezan s vinom. Njegova prirodna boja konjaka čini prostor ugodnim i toplim, a koloristički je pažljivo usklađena s namještajem od metala i drveta.

Pogledajte kako izgleda novo otvoreni wine bar u zagrebačkoj Martićevoj ulici (фото 2)

Kao kontrast se ističu zidovi obrađeni ručno češljanim natur-cementom reljefne strukture, dok su klasičnim barskim detaljem, profilom od mesinga, naglašeni spojevi ovih materijala, stvarajući živahne akcente u prostoru. Ostatak interijera također je u duhu vinske industrije, s rasvjetom i većinom namještaja namjenski projektiranim za bar. Viseća rasvjetna tijela iznad stolova čine tamne 3-litrene vinske boce koje vinari uobičajeno koriste za arhiviranje svojih najkvalitetnijih vina. Iznad šanka, svjetlosni ugođaj ostvaren je s pet staklenih visilica izrađenih od starih, ručno rađenih istarskih bocuna za spremanje rakije. Jedini kupovni namještaj u baru su stolci poznatih danskih brendova Norman Copenhagen i Dutchbone. 

Pogledajte kako izgleda novo otvoreni wine bar u zagrebačkoj Martićevoj ulici (фото 3)

"Misao vodilja u kreiranju vinskog bara bila je stvoriti svojevrstan showroom-kušaonu koja je oličenje bogate ponude vinoteke Vivat fina vina otvorene 1993. godine. U tom smislu možda je jedan od najizazovnijih zadataka bio definirati prvu vinsku listu, s obzirom na to da u bar nije moguće uvrstiti baš sva zanimljiva vina i pića koja Vivat nudi u svojim vinotekama te u distribuciji prema ugostiteljstvu. Naše su vinske liste stoga fleksibilnog karaktera, stalno ćemo ih nadograđivati kako bi gosti i vinoljupci imali priliku iskusiti što veći izbor. Imamo u planu kreirati i mogućnost konzumacije vina kupljenog u vinoteci preko puta, uz naplatu tzv. "corkagea" za uslugu posluživanja u baru.

Pogledajte kako izgleda novo otvoreni wine bar u zagrebačkoj Martićevoj ulici (фото 4)

Uskoro ćemo ponuditi i posebnu listu ekskluzivnih vina u kojima će gosti moći uživati na čaše uz pomoć vinskog pomagala za očuvanje kvalitete i nakon postupnog istakanja. Sva piće poslužujemo u vrhunskim čašama Spiegelau, najpoznatije svjetske grupacije za proizvodnju vinskih čaša. Pored vinske ponude, gosti mogu uživati i u kavenoj mješavini novokreirane hrvatske "craft" kave "Hug & Punch", mješavine koju je za Vivatov vinski bar osmislio jedan od ponajboljih hrvatskih stručnjaka za kavu, Domagoj Trusić. Izbor čajeva pruža njemački Althaus, vrlo cijenjen u vrhunskim hotelima širom svijeta.

Pogledajte kako izgleda novo otvoreni wine bar u zagrebačkoj Martićevoj ulici (фото 5)

Kako prostor od 80 kvadratnih metara nije dostatan i za kuhinju, posluživat ćemo uglavnom hladne zagrize kao podlogu za ono što je u fokusu - uživanje u finim vinima. S proljetnim danima površina bara bit će proširena i uličnom terasom na kojoj će naglasak biti na osvježavajućim pjenušcima. Osobno volim mirnije, ugodne prostore u kojima se može u potpunosti uživati u plemenitim tekućinama, bez dima, s prigušenom glazbenom kulisom. Nadamo se da ćemo ovim barom uspjeti ponuditi takav ugođaj opuštenog vinskog hedonizma te prostor za druženja i nazdravljanja." istaknuo je Boris Ivančić, vlasnik poduzeća, vinoteka i bara "Vivat fina vina".

Pogledajte kako izgleda novo otvoreni wine bar u zagrebačkoj Martićevoj ulici (фото 6)

Pogledajte kako izgleda novo otvoreni wine bar u zagrebačkoj Martićevoj ulici (фото 7)

Pogledajte kako izgleda novo otvoreni wine bar u zagrebačkoj Martićevoj ulici (фото 8)

Pogledajte kako izgleda novo otvoreni wine bar u zagrebačkoj Martićevoj ulici (фото 9)

Pogledajte kako izgleda novo otvoreni wine bar u zagrebačkoj Martićevoj ulici (фото 10)

Pogledajte kako izgleda novo otvoreni wine bar u zagrebačkoj Martićevoj ulici (фото 11)

Pogledajte kako izgleda novo otvoreni wine bar u zagrebačkoj Martićevoj ulici (фото 12)

Pogledajte kako izgleda novo otvoreni wine bar u zagrebačkoj Martićevoj ulici (фото 13)

Pogledajte kako izgleda novo otvoreni wine bar u zagrebačkoj Martićevoj ulici (фото 14)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više