Search

Popijte kavu u Ratkajevom prolazu

Popijte kavu u Ratkajevom prolazu

Franck Pop-Up mobilijar s hrvatskim potpisom

Urednik: A.P.


Image: Domagoj Kunić

Croatian Design Superstore, organizator festivala Design District Zagreb i akcelerator domaće dizajnerske scene, u suradnji s Franckom osmislio je koncept funkcionalne, mobilne stanice za pripremu i posluživanje kave i čaja

Impresivni dizajn modularnog Franck Pop-Upa, koji potpisuje produkt dizajnerica Draga Komparak, premijerno će se predstaviti Zagrepčanima i turistima u sklopu Design Districta Zagreb od 16. do 19. lipnja u Ratkajevom prolazu.  Ovim projektom Franck nadograđuje svoje usmjerenje prema inovacijama, ovaj puta u suradnji sa Croatian Design Superstoreom, koji je kroz svoje karakteristično dizajnersko promišljanje, za Franck osmislio koncept atraktivne mobilne ugostiteljske stanice za pripremu i posluživanje kave i drugih toplih napitaka.

franck

"Projekt je povjeren Dragi Komparak čiji dizajn simbolički na ulicu prenosi identitet Franckove tvornice kave. Tako je nastao Franck Pop-Up, modularni i mobilni objekt koji se sastoji od četiri elementa, a čija veličina i oblik proizlaze iz funkcije koju pojedini modul ispunjava, od pripreme kave ili čaja, prezentacije ili njihova skladištenja." kazala je Ira Payer, kreativna direktorica CDSS-a.

Draga Komparak

"Izbor materijala igrao je ključnu ulogu u prenošenju identiteta Franckove tvornice, od same njihove teksture, boja, ali i asocijacije na miris svježe pržene kave. Iz tog razloga, vanjskim volumenom modularnog sustava dominira vizualno impresivan korten, materijal koji u kontaktu sa zrakom stvara jedinstvenu boju mjedi, stvarajući kontrast s unutrašnjom stranom modula gdje je korištena funkcionalna, lako periva crna kompakt ploča. Tonovi cinobera, zemljane ciglene boje, drveta oraha, sirovi tamni komadi željezne konstrukcije, svi su oni proizašli iz cjelovite priče koju Franck nudi generacijama, iz sadržaja šalice kave i čaja." objasnila je dizajnerica, Draga Komparak, koncept novog, impresivnog proizvoda Franck Pop-Up.

franck
U suradnji sa Croatian Design Superstoreom, Franck je angažirao i modnu dizajnericu Ivanu Čuljak koja je osmislila dizajn višefunkcionalne pregače za Franckove profesionalne bariste. Riječ je o jednostavnoj pregači od tekstilnog materijala u keper-vezu, s detaljima od kože i gumenih naramenica u crnoj i bijeloj boji.

franck

franck

franck

Save

Save

Related articles

Buro 24/7 Selection

više