Search

Posjetitelji Victoria & Albert Muzeja dobit će poseban kaput

Posjetitelji Victoria & Albert Muzeja dobit će poseban kaput

U sklopu Festivala dizajna u Londonu


Image: buro247.ru

Londonski dizajnerski studio Toogood kreirao je 150 kaputa izrađenih od pjene koje će posjetitelji Victoria & Albert Muzeja moći nositi tijekom svog posjeta muzeju

U Londonu je 19. rujna počeo godišnji Festival dizajna, a posebno za ovu prigodu sestre Faye i Erica Toogood iz dizajnerskog studija Toogood kreirale su liniju kaputa koje posjetitelji mogu nositi tijekom svog posjeta V&A Muzeju i umjetničkoj instalaciji sestara Toogood nazvanu "The Cloakroom". 

Posebnost ovih kaputa leži u činjenici da su izrađeni od tkanine koja se dobiva prešanjem industrijske pjene. Ovu je tkaninu proizvela danska tekstilna tvrtka Kvadrat koja je inače poznata po suradnjama s poznatim dizajnerom Rafom Simonsom. Sestre Toogood odabrale su upravo taj materijal zbog njegove osebujnosti i skulpturalnosti kojom se postiže 3D efekt. 

Stražnja strana kaputa ukrašena je različitim prikazima izraza lica: tužnim, ozbiljnim, veselim i ravnodušnim, dok se iznutra nalazi ogromna etiketa na kojoj se posjetitelji mogu snalaziti po karti muzeja na kojoj je Faye Toogood obilježila svoju omiljenu muzejsku rutu. Svi kaputi izvješeni su u posebnoj garderobnoj prostoriji koja je postavljena u sklopu Tjedna dizajna koji se u Londonu održava do 27. rujna.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više