Search

Povijesni trenutak: Ovog mjeseca u svemir će otputovati u potpunosti ženska posada

Povijesni trenutak: Ovog mjeseca u svemir će otputovati u potpunosti ženska posada

Napokon!

Tekst: L.L.


Image: Getty Images,
Unsplash

Nakon nekoliko mjeseci pregovaranja i mijenjanja rasporeda, napokon je donesena odluka kako će prva ženska posada 21. listopada ove godine posjetiti svemir. Velik trenutak za sve žene svijeta, a posebno velik za astronautkinje Christinu Koch i Jessicu Meir koje su odabrane za misiju.

Put u svemir u potpuno ženskoj postavi trebao se dogoditi još u ožujku, a zatim se ispostavilo kako NASA ipak nije dobro promislila o cijeloj stvari te su nabavili tek jedno odijelo u M veličini, koju pak nose i Koch i Meir. Oko cijelog se slučaja u ožujku postavljalo mnogo pitanja, a poruku koju je NASA tada, iznimno neoprezno, poslala jest ona koja svim djevojčicama ovog svijeta govori kako postati astronautkinja može svatko, samo ne u isto vrijeme. Christina Koch tom je prilikom put u svemir obavila s kolegom Nickom Hagueom.

Jessica Meir

Tu je također afera s astronautkinjom Anne McClain i onime što je u svijetu prozvano prvim zločinom u svemiru, a onda, nakon svih nepotrebnih drama koje su se, u svakom slučaju, mogle izbjeći, dvije astronautkinje napokon su dobile toliko dugo očekivanu priliku. Svaka u svom odijelu.

Danas, početkom listopada, dok astronautkinje odbrojavaju posljednje dane do svog prvog puta u svemir, stvaranja povijesti i nove nade za sve djevojčice svijeta koje maštaju o upravo onome što njih 21. listopada čeka, Koch i Meir mogu biti sigurne da će ovog puta stvar biti održana. Naime, u jednom je intervjuu Christina Koch izjavila kako su dva odjela u M veličini pripremljena te kako je svijet napokon spreman da žene preuzmu svemir u svoje ruke.

Povijesni trenutak: Ovog mjeseca u svemir će otputovati u potpunosti ženska posada (фото 1)

Leave a comment

više