Search

Poznati zagrebački café bar Divas dobio pojačanje u vidu bistroa

Poznati zagrebački café bar Divas dobio pojačanje u vidu bistroa

Bistro Divas

Urednik: Tina Kovačiček

Image: Zoran Kulušić/ Facebook

Nekoliko kućnih brojeva udaljen od originalnog kafića Divas, otvoren je bistro Divas – gastro produžetak omiljenog zagrebačkog café kutka

Vlasnici Divasa, brat i sestra Čorić, svoju su poslovnu priču započeli još 90-ih godina kada su u Zagreb doveli ekskluzivne modne brendove u svoj butik Divas na Kaptolu. Nakon zatvaranja dućana, Divas je 2012. godine postao kafić u Martićevoj ulici i jedno od omiljenih mjesta za gradski predah uz kavu, novine i ugodne sastanke. Bio je to jedan od prvih kafića s drugačijim, onim originalnijim i osobnijim interijerom u gradu gdje detalji, umjetnost na zidovima i šareni ćilimi i sofe pričaju drugačiju stilsku priču. Ovih dana kafić Divas dobio je svoj gastro "produžetak". I to svega nekoliko kućnih adresa dalje od originalnog kafića Divas. Na adresi Martićeva 14F, u blizini Bookse, otvoren je bistro Divas – novo cool mjesto za fini i zdravi zalogaj. 

Poznati zagrebački café bar Divas dobio pojačanje u vidu bistroa (фото 1)

Prema ideji i konceptu Kasima Čorića osmišljen je i ovaj novi interijer koji nimalo ne zaostaje za prvotnim Divasom. Štoviše, kreativna poveznica je prisutna u vidu originalnih umjetničkih slika Pauline Jazvić na zidovima, detalja poput gramofona, knjiga, šarenog tepiha na zidu te stolova koje potpisuje arhitekt i dizajner interijera Martin Pohl. A što se tiče menija, Bistro Divas u svojoj će ponudi imati ručak gdje će se uvijek naći nešto zdravo, toplo i "na žlicu", dok će u večernjim satima prevladavati lagane varijante i sitni zalogaji idealni uz čašu vina ili šampanjca. Zagreb je otvorenjem novog bistroa dobio zanimljivo proširenje na svojoj gastro karti, a sad već legendarna Martićeva ulica još jedno cool novo mjesto.

Poznati zagrebački café bar Divas dobio pojačanje u vidu bistroa (фото 2)

Poznati zagrebački café bar Divas dobio pojačanje u vidu bistroa (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više