Traži

Preminula je Lee Radziwill - sestra Jackie O. čiji je život bio dostojan filma

Preminula je Lee Radziwill - sestra Jackie O. čiji je život bio dostojan filma

U 86. godini

Tekst: E.G.


Fotografija: Getty Images

Danas je preminula Caroline Lee Radziwill, široj javnosti poznatija kao mlađa sestra Jackie Kennedy Onassis, u 86. godini života. I dok detalji i točne okolnosti još uvijek nisu dostupni, mnogi korisnici društvenih mreža joj odaju počast putem njenih fotografija i citata, prisjećajući se njenog života koji zvuči kao da je napisan od strane najmaštovitijih holivudskih scenarista. Prije svega je važno još jednom podsjetiti da je obitelj Kennedy za brojne Amerikance predstavljala svojevrsnu inačicu kraljevske obitelji ili plemstva; bili su obožavani, svaki se njihov korak pomno pratio, a sveopćoj fascinaciji su doprinijele i brojne intrige koje su ih pratile, poput izvanbračnih afera ili pak cijelog niza nevjerojatnih smrti. Iako nije rođena kao Kennedy, Jackie Bouvier se savršeno uklopila u sliku idilične obitelji. Bila je lijepa, otmjena i drugačija, a vrlo je brzo stekla i titulu modne ikone. No, kao i većina Kennedyja, Jackie nije imala lak život, niti je uvijek bila sretna. Jedan od odnosa koji je njen život sasvim sigurno obilježio jest i onaj s Lee Radziwill.

Da je doista bilo riječ o jednom kompleksnom odnosu, svjedoči i činjenica da je o njemu napisano i nekoliko knjiga, poput "The Fabulous Bouvier Sisters" i "Jackie, Janet & Lee: The Secret Lives of Janet Auchincloss and Her Daughters Jacqueline Kennedy Onassis and Lee Radziwill", koja istražuje i to kako je majčino favoriziranje Lee zauvijek ostavilo traga. Autori svih knjiga o njima se slažu u jednom- rivalstvo je bilo prisutno od malih nogu, ali je eskaliralo u odrasloj dobi. Mnogi su smatrali da je Lee bila ljepša, bolje odjevena i talentiranija od starije sestre, pa opet nikad nije uspjela izaći iz sjene žene koja je bila udana za omiljenog predsjednika SAD-a.

Lee se udavala tri puta, od kojih jednom i za Stanislawa Albrechta Radziwilla, poljskog princa, ali njene najpoznatije veze nisu bile one bračne. Naime, vjerojatno i najveći razlog sukoba između nje i Jackie je bilo to što se Jackie udala za grčkog tajkuna Aristotela Onassisa, čovjeka u kojeg je Lee prethodno bila godinama zaljubljena i s kojim je neko vrijeme provela u vezi. Unatoč tome što su joj navodno objasnili da je uglavnom riječ o braku iz obostranog interesa (Jackie je prvenstveno htjela zaštiti svoju djecu u vrijeme kad su u SAD-u počeli ubijati Kennedyjeve), Lee nije imala sluha za takve isprike.

Općenito, mnogi njihovi prijatelji i poznanici su kazali kako je njihovo rivalstvo bilo još izraženije zbog činjenice da su ih privlačili slični muškarci, a posljednje glasine koje su se pojavile u javnosti čak iznose teoriju da je Lee imala aferu i sa samim John F. Kennedyjem. Sestre zbog nabrojenih razloga (i brojnih drugih) nisu godinama razgovarale, ali neki izvori tvrde da su u posljednjim godinama Jackienog života ipak uspostavile neki kontakt.

Naravno, priča ne završava tu jer se ubrzo nakon Jackiene smrti počelo naveliko pričati o tome kako je Lee bijesna što joj sestra u oporuci nije ostavila ni centa, ali ne možemo znati koliko u tome ima istine. Lee Radziwill je posljednje godine života provela na relaciji Pariz- New York, bila istaknuta članica društvene scene i prijateljevala s ljudima poput Giambattista Vallija. S obzirom na sve nabrojane priče vezano uz Lee, pretpostavljamo da je samo pitanje vremena kad ćemo njen život gledati na velikom platnu, a producenti vjerojatno već od sutra kreću u borbu za autorska prava.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar

više