Search

Prodaje se impresivna talijanska vila iz filma \"Call Me By Your Name\" o kojoj svi pričaju

Prodaje se impresivna talijanska vila iz filma "Call Me By Your Name" o kojoj svi pričaju

Villa Albergoni

Image: Giulio Ghirardi

Ako ste film pogledali sigurni smo kako vam nije promaknula ljepota interijera kuće u kojoj se većina radnje odvija. Riječ je o fantastičnoj vili u Lombardiji koja se prodaje, a cijena joj je prilično "paprena"...

17-godišnji Elio (Timothée Chalamet) provodi opušteno ljeto sa svojim roditeljima u jednom talijanskom selu. Uzbuđenje dolazi u obliku visokog, preplanulog američkog pomoćnika istraživača Olivera (Armie Hammer) koji je došao u Italiju raditi s Eliovim ocem, inače profesorom (Michael Stuhlbarg). U početku, Elio oprezno pozdravlja pridošlicu. Iako izmišlja sve više razloga kako bi provodio vrijeme s Oliverom, Elio kao dijete obrazovanih akademika ga ismijava, a ponajviše njegov američki naglasak. No, ubrzo njihovi verbalni sukobi počinju poprimati erotsku notu, te nakon što konačno konzumiraju svoj flert - prvim poljupcem koji je istovremeno razigran i seksi, postaju nerazdvojni. Iako će kraj Oliverovog boravka u Italiji poremetiti njihov odnos, ovo je Eliova prva ljubav i, iako je njihova afera možda kratka, ono što je zatitralo u Eliovom srcu i mislima, ostat će tamo zauvijek. 

Prodaje se impresivna talijanska vila iz filma "Call Me By Your Name" o kojoj svi pričaju (фото 1)

Tako otprilike zvuči kratki sinopsis filma "Call Me By Your Name" talijanskog redatelja Luce Guadagninoa čiji je film ove godine nominiran za Oscara u četiri kategorije. Osim same radnje te glumačke postave i sjajnog uprizorenja likova, veliku pažnju privlači i beskrajno lijep interijer jedne talijanske vile u kojoj je film i snimljen. U intervjuu za cijenjeni magazin Architectural Digest, koji je redatelj dao još u studenom, otkrio je kako je oduvijek sanjao o tome da kupi spomenuto zdanje koje je upravo stavljeno na prodaju, a za koje je inače znao da postoji još puno prije nego što je u njoj odlučio snimiti film.

Prodaje se impresivna talijanska vila iz filma "Call Me By Your Name" o kojoj svi pričaju (фото 2)

Naime, u pitanju je Villa Albergoni u Moscazzanu pored talijanskog gradića Crema u Lombardiji i datira još iz 16. stoljeća, a izgrađena je na temeljima jednog dvorca. Zanimljivo je da to raskošno zdanje krije puno više od onoga što smo imali prilike vidjeti u samom filmu kada je vila i dodatno dekorirana i prilagođena scenariju samog filma od strane talijanske art direktorice i set dizajnerice Violante Visconti di Modrone. Kuća je to koja zapravo ima 14 spavaćih soba, sedam kupaonica, a kada je Visconti di Modrone u nju ušetala vila je uglavnom bila prazna, a za dekoriranje su kako ističe imali samo tri tjedna. Visoki stropovi, aristokratski šarm na talijanski način, antikni namještaj, dugački hodnici, biblioteke i kreativni nered, atmosferičnost ambijenta ono je što nas je u filmu definitivno osvojilo, pa ako je i vas dobro je znati kako se ova fantastična vila, okružena romantičnim vrtovima i prostranom okućnicom, prodaje za iznos od čak 1,7 milijuna eura. 

Prodaje se impresivna talijanska vila iz filma "Call Me By Your Name" o kojoj svi pričaju (фото 3)

Prodaje se impresivna talijanska vila iz filma "Call Me By Your Name" o kojoj svi pričaju (фото 4)

Prodaje se impresivna talijanska vila iz filma "Call Me By Your Name" o kojoj svi pričaju (фото 5)

Prodaje se impresivna talijanska vila iz filma "Call Me By Your Name" o kojoj svi pričaju (фото 6)

Prodaje se impresivna talijanska vila iz filma "Call Me By Your Name" o kojoj svi pričaju (фото 7)

Prodaje se impresivna talijanska vila iz filma "Call Me By Your Name" o kojoj svi pričaju (фото 8)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više