Search

Pronašli smo čudesno lijepu kolibu u Lici

Pronašli smo čudesno lijepu kolibu u Lici

Planinska kuća Regina Feritatis - Kraljica divljine

Tekst: Tina Kovačiček


Image: regina feritatis

I dok u potrazi za inspirativnim zimskim interijerima, u kojima želimo i ljetovati, uglavnom pretražujemo francuske i švicarske Alpe, pravu čaroliju smo ove godine pronašli u Hrvatskoj

"U netaknutoj prirodi Južne Like, kao zaboravljena škrinja s blagom, u podnožju planine Urljaj skrilo se prekrasno imanje koje krije nesvakidašnji spoj ljepote,prirode i djela ljudskih ruku." - pišu na svojoj stranici ponosni vlasnici ove kuće. A kad smo pogledali fotografije kojima svoju kuću za odmor nude u najam svima koji to požele i mogu si priuštiti, pomislili smo da imaju potpuno pravo. Ovdje bi stvarno bilo lijepo provesti zimu, zavući se pod toplu deku, upaliti kamin i ne otići sve dok se snijeg ne povuče.

Pronašli smo čudesno lijepu kolibu u Lici (фото 1)

Kuća se nalazi na savršenoj osami, podno planine Urljaj u selu pod imenom Bruvno, na 47 km od Bihaća i redovito zablista snježno-bijelim zimskim nijansama. Sve to bilo je dovoljno da joj vlasnici nadjenu ime "Regina Feritatis - Kraljica divljine". Površine 140 m2, ova "planinska kraljica" ima interijer koji odiše posebnom toplinom, a tome može zahvaliti unikatnom ručno rađenom namještaju svojih vlasnika. Oni su još prije petnaestak godina pronašli ovaj dragulj koji je tada bio u derutnom stanju. Malo-pomalo, uz veliki trud, osjećaj za lijepo i ideju da stvore mjesto gdje i sami vole provoditi puno vremena, nastala je "Regina Feritatis" koja se iznajmljuje od studenog prošle godine.

Pronašli smo čudesno lijepu kolibu u Lici (фото 2)

Naravno, kućom prevladava prirodni materijal - njegovo veličanstvo drvo, u svim oblicima i nijansama. Uz ručno rađeni namještaj tu je i mnogo pažljivo izrađenih i odabranih detalja koji pridonose cijelom dojmu autentičnog i rustikalnog. U prizemlju se nalaze kuhinja, blagovaonica, dnevni boravak s kaminom koji ,osim ugođaja, izvrsno grije i cijelu kuću, zatim kupaonica te pomoćna kuhinja koja je ujedno i prostor za druženje. U potkrovlju se nalazi još jedna manja kupaonica s wc-om i tri dvokrevetne tematske sobe, a sve skupa čini ugodan smještaj za šest osoba. Pored kuće smještena je brvnara površine 35 kvadratnih metara, izrađena od prirodnih trupaca drva, u kojoj se nalaze unikatno izrađen bilijar i pikado, stilski osmišljen kutak za igre i druženje.

Pronašli smo čudesno lijepu kolibu u Lici (фото 3)

I tu zimska idila ne prestaje. Ispred kuće nalazi se mali bazen obložen drvom s vrućom vodom odnosno kupka koja će pridonijeti tom najvišem stupnju hedonizma. Malo dalje nalazi se i veliki bazen  s natkrivenom terasom i vanjskim roštiljem, ali sada već ulazimo u ljetnu domenu ove kuće za odmor. U tom slučaju sjetite je se kada budete na +32 Celzijevih stupnjeva tražili hladovinu i mjesto gdje svježi planinski povjetarac prizemljuje ljetnu žegu.

Pronašli smo čudesno lijepu kolibu u Lici (фото 4)

Imanje oko kuće prostire se na oko 100.000 m2 i podsjeća na fino uređen park jer ga vlasnici tako i tretiraju te održavaju kako bi šetnje, kada vrijeme to dopušta, bile što ugodnije, zelenije i bezbrižnije. S obzirom na neposrednu blizinu šumu, kažu da ovdje možete naići i na prve šumske "susjede" kao što su srne, lisice, vjeverice, zeca, a možda i neka divlja životinjica doluta. Čini nam se kako smo stvarno pronašli idealno zimsko utočište ove zime, i to baš u Hrvatskoj!

Pronašli smo čudesno lijepu kolibu u Lici (фото 5)

Pronašli smo čudesno lijepu kolibu u Lici (фото 6)

Pronašli smo čudesno lijepu kolibu u Lici (фото 7)

Pronašli smo čudesno lijepu kolibu u Lici (фото 8)

Pronašli smo čudesno lijepu kolibu u Lici (фото 9)

Pronašli smo čudesno lijepu kolibu u Lici (фото 10)

Pronašli smo čudesno lijepu kolibu u Lici (фото 11)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više