Search

Prostoria je dućan dizajnerskog namještaja koji svi jako volimo. Nedavno je otvoren i u Rijeci

Prostoria je dućan dizajnerskog namještaja koji svi jako volimo. Nedavno je otvoren i u Rijeci

Showroom u centru grada


Image: Facebook PR

Pil-low, Oblique, Polygon, Revolve… vjerujemo da ste već svi vidjeli i čuli za te, možemo već sada reći, ikoničke komade namještaja koje potpisuju hrvatski produkt dizajneri, a koji se mogu pronaći upravo u svima omiljenoj zagrebačkoj trgovini dizajnerskog namještaja Prostoria. Dosad je to bila njihova jedina poslovnica prodajnog karaktera u Hrvatskoj, no stižu odlične vijesti jer su svoj drugi showroom prije malo manje od mjesec dana otvorili i u Rijeci, u centru grada na adresi Dolac 9A. Vijest o tome objavljena je na njihovoj Facebook stranici, gdje imamo uvid i u to kako novi showroom izgleda. Kao što smo i dosad navikli, s obzirom na onaj zagrebački, i riječki je uređen u sličnom stilu, a cijelim interijerom dominiraju akcentni komadi namještaja koji će vam sigurno privući pažnju.

Prostoria je dućan dizajnerskog namještaja koji svi jako volimo. Nedavno je otvoren i u Rijeci (фото 1)

Podsjetimo, od svojih početaka, Prostoria razvija integrativni pristup i funkcionira kao suradnička platforma koja njeguje i potiče kontinuiranu razmjenu znanja i iskustava između svih sudionika u proizvodnji namještaja. Stvoren je dinamični, radionički ambijent koji je mahom mladim dizajnerima pružio priliku da u izvrsnim uvjetima istraže svoje ideje i dovedu ih do najviše razine oblikovne, funkcionalne i tehnološke dorađenosti. Mnogi proizvodi razvijani su dugoročno i prošli su više iteracija do konačne forme, što ne bi bilo moguće bez odgovarajuće podrške gdje se kombiniraju suvremena tehnologija i minuciozni, obrtnički i ručni rad najviše kvalitete. Uglavnom se koriste lokalni materijali, naročito masivno drvo, a većina proizvodnje odvija se unutar same tvrtke.

Prostoria je dućan dizajnerskog namještaja koji svi jako volimo. Nedavno je otvoren i u Rijeci (фото 2)

Iako u svojem katalogu nudi i namještaj baziran na provjerenim modelima, Prostoria je strateški, pa i strastveno posvećena istraživački orijentiranom dizajnu, vjerujući da izvornost ima svoje mjesto na tržištu, ali predstavlja i poseban izazov u vremenima kada se čini da je gotovo nemoguće osmisliti odista inovativne, svježe koncepte. Zato društvenu odgovornost, pa i specifičnu poziciju Prostorije treba promatrati upravo kao doprinos evoluciji dizajna, kao spremnost da se uđe u rizik kako bi se dosegle nove vrijednosti na dobrobit korisnika, ali i kulture. Prostoria je tako projekt u kojem zajednički rastu i dizajneri i tvrtka na temelju uzajamnog povjerenja i zajedničkih ciljeva, a riječki showroom upravo je dokaz tome.

Prostoria je dućan dizajnerskog namještaja koji svi jako volimo. Nedavno je otvoren i u Rijeci (фото 3)

Prostoria je dućan dizajnerskog namještaja koji svi jako volimo. Nedavno je otvoren i u Rijeci (фото 4)

Prostoria je dućan dizajnerskog namještaja koji svi jako volimo. Nedavno je otvoren i u Rijeci (фото 5)

Prostoria je dućan dizajnerskog namještaja koji svi jako volimo. Nedavno je otvoren i u Rijeci (фото 6)

Prostoria je dućan dizajnerskog namještaja koji svi jako volimo. Nedavno je otvoren i u Rijeci (фото 7)

Prostoria je dućan dizajnerskog namještaja koji svi jako volimo. Nedavno je otvoren i u Rijeci (фото 8)

Prostoria je dućan dizajnerskog namještaja koji svi jako volimo. Nedavno je otvoren i u Rijeci (фото 9)

Prostoria je dućan dizajnerskog namještaja koji svi jako volimo. Nedavno je otvoren i u Rijeci (фото 10)

Leave a comment

više