Search

Prvi konceptualni steampunk bar u Hrvatskoj izgleda sjajno!

Prvi konceptualni steampunk bar u Hrvatskoj izgleda sjajno!

Mr. Fogg


Image: John Pavlish

Zagrebačka Martićeva ulica nadopunjena je još jednim odličnim novim mjestom. Riječ je o konceptualnom steampunk baru imena Mr. Fogg, koji će vas svojim unikatnim uređenjem i ponudom pića lansirati u jednu posve drugačiju dimenziju...

Zagrebačka Martićeva ulica postala je bogatija za jedno totalno cool i neobično mjesto. Riječ je o prvom hrvatskom konceptualnom steampunk baru imena Mr. Fogg koji se nalazi na adresi Martićeva 31. Vlasnik, Emil Tocaurer s ovim projektom, kako kaže, ostvario je svoj san jer upravo on oduvijek preferira i uživa u tom izuzetnom steampunk (podžanr znanstvene fantastike s elementima alternativne povijesti i cyberpunka) trendu.

Prvi konceptualni steampunk bar u Hrvatskoj izgleda sjajno! (фото 1)
"U današnjem vremenu kada je sve užurbano jednostavno sam htio stvoriti paralelni svijet. Dreamland… Svijet za trenutak odmora što kroz moju ponudu pića, što kroz sam interijer koji budi maštu i odnosi misli iz šture svakodnevice." kazao nam je Emil čiji je interijer Mr. Fogga definiran nizom starih strojeva ili njihovim dijelovima, aparatima koji su vrlo maštovito ukomponirani u jednu otkačenu, ali toplu atmosferu.

Tu su dominantni i sivi zidovi ukrašeni štukaturama ili pak jednim dijelom obloženi drvom boje meda kao i jedan od opeke, nezaobilazne starinske škrinje ugrađene u zid i naravno, dijelovi aparata i strojeva pretvoreni u svijetleće elemente; npr. stari fen, arhivska starinska frizerska hauba koja je isto tako pretvorena u statement rasvjetno tijelo te neizostavni rogovi od jelena.
Prvi konceptualni steampunk bar u Hrvatskoj izgleda sjajno! (фото 2)
Mr. Fogg se inače prostire na dvije etaže, a u onoj prizemnoj svakako dominira dugačak drveni šank s industrijskim detaljima poput cijevi, nadopunjen barskim stolcima, kao i svijetleći detalji koji nalikuju na antikne city reklama. Naravno, zaštitni simbol steampunka, zupčanik, suptilno je integriran u prostor te je ujedno i sastavni element u logotipu bara. Na drugoj etaži zastupljeni su pak viktorijanski elementi, pa tako gosti u udobnim foteljama mogu sjediti ispred mini biblioteke ili separeima čiji su zidovi naglašeni starinskim ormarima, dok strop krasi starinska karta svijeta.
Prvi konceptualni steampunk bar u Hrvatskoj izgleda sjajno! (фото 3)
"Činjenica je da ovdje svaki kutak ima svoju maštovitu priču, a ako ćemo biti iskreni, svi mi ostajemo djeca u duši i volim maštu i mistiku. A kad smo već kod mašte, osobno volim jako putovati pa sam svoj lokal nazvao Mr. Fogg po glavnom liku iz knjige "Put oko svijeta u 80 dana" autora Julesa Vernea." objasnio nam je Emil koji poručuje i kako je "put oko svijeta" također prisutan i u sjajnoj ponudi pića, pa se tako u Mr. Foggu može popit rum iz gotovo svake zemlje svijeta. Pa, ako želite u Zagrebu konačno osjetiti pravu pravcatu steampunkovsku atmosferu, pojačanu prigodno blagdanskim izričajem, Mr. Fogg vas spremno čeka.
Prvi konceptualni steampunk bar u Hrvatskoj izgleda sjajno! (фото 4)Prvi konceptualni steampunk bar u Hrvatskoj izgleda sjajno! (фото 5)Prvi konceptualni steampunk bar u Hrvatskoj izgleda sjajno! (фото 6)Prvi konceptualni steampunk bar u Hrvatskoj izgleda sjajno! (фото 7)Prvi konceptualni steampunk bar u Hrvatskoj izgleda sjajno! (фото 8)Prvi konceptualni steampunk bar u Hrvatskoj izgleda sjajno! (фото 9)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više