Search

Prvi pogled u novi zagrebački noćni klub Boogie

Prvi pogled u novi zagrebački noćni klub Boogie

Novi jazz klub u srcu grada

Urednik: A.P.


Image: Mario Pavlović

Nakon zatvaranja kultnog B.P. Cluba, nastala je velika "rupa" u kulturnom životu grada. Osnivačima Boogieja bila je nepodnošljiva činjenica da grad Zagreb, s dugom i bogatom jazz tradicijom nema pravi jazz klub, te su odlučili otvoriti jedan. Niti jedan grad se ne može zvati metropolom bez jazz kluba...

Zagrebačka jazz scena je bogata i raznovrsna, jazz se u Zagrebu nastavio svirati u kafićima i barovima i nakon zatvaranja gore spomenutog kluba, no to ne može nadomjestiti bez pravog jazz kluba i posebnom jazz atmosferom. Klub se nalazi u strogom centru grada, na adresi Margaretska 1, na križanju Ilice i Cvjetnog trga. Boogie se nalazi na tri etaže, te u sebi nosi tri zasebne atmosfere. U prizemlju se nalazi bar, na katu lounge, u podrumu klub.

boogie

Uređenje kluba osmislili su sami vlasnici, Mladen Vidović i Tomo Ricov, dok u stvaranju programa sudjeluju poznati jazz gitarist Joe Pandur i Jazz.hr. Na početku, program će se odvijati četiri puta tjedno, od srijede do subota navečer. Uz nastupe zagrebačkih jazzera dogovorena su i gostovanja stranih izvođača. Kao i u najboljim svjetskim jazz klubovima, osim jazza, u programu će se naći i glazbeni žanrovi srodni jazzu - latino, brazilska glazba, soul i funk... Vikendom će nakon live koncerata nastupati i poznati hrvatski i strani DJ-i s dancefloor jazz programom.

boogie

boogie

boogie

boogie

 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više