Search

Prvo predstavljanje hrvatskog produkt dizajna u New Yorku

Prvo predstavljanje hrvatskog produkt dizajna u New Yorku

U organizaciji Ikon Arts Foundation


Image: PR

Ovo je prva izložba hrvatskog dizajna u Sjedinjenim Američkim Državama i fokusira se na već etablirane produkt dizajnere s ciljem pokretanja suradnje između dviju zemalja i distribucije hrvatskih proizvoda na ovom velikom tržištu

Izložba predstavlja artikle u sferi dizajna namještaja, uporabnih predmeta i opreme za dom, okupljene oko koncepta prenamjene i oživljavanja tradicionalnih tehnika izrade, materijala te eksperimentiranja s procesom proizvodnje. Cilj je prikazati kvalitetu suvremenog industrijskog dizajna u Hrvatskoj.

Prvo predstavljanje hrvatskog produkt dizajna u New Yorku (фото 1)
Kustosica izložbe Mirna Morphis o izložbi je objasnila: "Odabrani predmeti odražavaju poštivanje lokalnih materijala, tradicionalnih proizvodnih tehnika i klasičnog folklora, zadržavajući pritom jednostavnost forme, jasnoću namjere i kvalitetu funkcije. Uporaba tehnologije je minimalna i fokus je većinom na manjim proizvođačima i lokalnim artisanima, stavljajući snalažljivost i eksperimentiranje kod izvedbe u srž ovih proizvoda. Kao rezultat ovi su artikli uistinu suvremeni odraz hrvatske tradicije i nasljeđa."

Predstavljeni dizajneri: Grupa, Numen / For Use, Sanja Rotter, Miro Roman & Luka Vlahović, Svjetlana Despot, Ruđer Novak-Mikulić i Marija Ruzić, Ljiljana Kolunđić, a svi proizvodi dizajnirani su i proizvedeni u Hrvatskoj. 

Izložba će se održati od 15.-18.5.2015. u organizaciji Ikon Arts Foundation i podrškom Cerovski Print Boutique.

Prvo predstavljanje hrvatskog produkt dizajna u New Yorku (фото 2)

Održan u sklopu veće platforme New York Design Weeka, WantedDesign je neovisan sajam interijera i industrijskog dizajna koji predstavlja nova imena na internacionalnoj sceni dizajna, obrtnika i proizvođača iz cijeloga svijeta. U 2014. sajmu je prisustvovalo 11.000 posjetioca, od kojih preko 3.000 članova industrije dizajna, dobavljača, distributera, te novinara. Wanted su pokrenule Odile Hainaut i Claire Pijoulat 2011. u New Yorku te se do danas etablirao kao jedan od bitnijih evenata u industrijskom dizajnu u SAD-u i internacionalno, konstantno predstavljajući nove kreativne snage iz svijeta.

Prvo predstavljanje hrvatskog produkt dizajna u New Yorku (фото 3)

Prvo predstavljanje hrvatskog produkt dizajna u New Yorku (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više