Search

Regular Bar je još jedna adresa u centru grada koju ćemo često posjećivati

Regular Bar je još jedna adresa u centru grada koju ćemo često posjećivati

Svidjelo nam se sve od koncepta do interijera

Tekst: E.G.


Stylist: Hannah Vranko
Image: Marko Mihaljević

Zagrebačka ugostiteljska ponuda doista postaje sve bolja i bolja, čemu svjedočimo gotovo iz dana u dan. Na adresi Ilica 65 se tako, neposredno prije Britanskog trga, nedavno otvorio Regular.Bar. Za dizajn i koncept bara zaslužan je Regular Company, produkt dizajn studio iz Zagreba čiji su proizvodi i projekti, prvenstveno oni u suradnji s firmom Artisan osvojili brojne prestižne međunarodne nagrade (German Design Award, Red Dot Award, Interior Innovation Award, Design Intelligence Award itd), a proizvodi s njihovim potpisom mogu se pronaći u brojnim interijerima diljem svijeta kao što su Starbucks Reserve Bar u Hollywoodu, restoran Jean Georges u Four Seasons Resortu u Dubaiju i mnogi drugi.

Regular Bar je još jedna adresa u centru grada koju ćemo često posjećivati (фото 1)

Regular.Bar zamišljen je kao nepretenciozno mjesto gdje se preko dana u miru može popiti kava ili cijeđeni sok, a nakon posla ili vikendom opustiti uz whiskey, gin ili čašu vina. Vlasnici Augustin Miletić, Pavao Murgić i Ruđer Novak-Mikulić (koji je ujedno i jedan od osnivača studija Regular Company) su smatrali da u centru Zagreba nedostaje mjesto koje ima dobar interijer, ugodnu atmosferu, određeni šarm, ali koje isto tako nema astronomske cijene, beskonačnu vinsku kartu i "posh" atmosferu. Smatrali su da njima i širokom krugu njihovih prijatelja i poznanika, pa tako vjerojatno i velikom broju mladih sličnih njima nedostaje mjesto koje ima stila, ima ugodan prostor i dobru muziku, ali je u suštini opušteno i "regularno".

Regular Bar je još jedna adresa u centru grada koju ćemo često posjećivati (фото 2)

Prostor se sastoji od tri zasebne prostorije i velike terase, skrivene od buke i gužve Ilice. Kroz interijer se provlače prirodni topli tonovi i materijali, s crnim detaljima koji mu daju određenu finoću i kontrast. Ideja je bila stvoriti prostor koji nema puno elemenata, nije zatrpan sa suvišnim informacijama, ali koji je ugodan za boraviti u njemu i nudi dašak skandinavske mirnoće. U prostoru se mogu naći proizvodi Regular Companyja, ali i proizvodi drugih domaćih produkt dizajnera poput Grupe. Prostor je u budućnosti zamišljen i kao lokacija za događaje iz sfere dizajna, umjetnosti, mode i glazbe, te kao pop-up galerija za mlade ili već afirmirane autore.

Regular Bar je još jedna adresa u centru grada koju ćemo često posjećivati (фото 3)

Kao dio interijera trenutno se ističu apstraktni crteži jednog od najperspektivnijih hrvatskih akademskih umjetnika Nikice Jurkovića iz serije "Točka, linija i ploha" koji su nastavak njegovog prethodnog ciklusa grafika pod nazivom Sustav apstraktnih elemenata (UF) i koji su na neki način i nastali kao projekt koji bi se idealno uklopio u ideju ovog prostora. Osnovnim likovnim elementima, različitim tehnikama te formatom stvaraju ritam koji se provlači interijerom. Minimalnom, ali ekspresivnom intervencijom na papiru nastoji prikazati sirovu i iskrenu gestu kao dokaz egzistencije, dajući promatraču predah od prezasićenosti informacija i sadržaja.

Regular Bar je još jedna adresa u centru grada koju ćemo često posjećivati (фото 4)

Regular Bar je još jedna adresa u centru grada koju ćemo često posjećivati (фото 5)

Regular Bar je još jedna adresa u centru grada koju ćemo često posjećivati (фото 6)

Regular Bar je još jedna adresa u centru grada koju ćemo često posjećivati (фото 7)

Regular Bar je još jedna adresa u centru grada koju ćemo često posjećivati (фото 8)

Leave a comment

više