Search

Salmu Hayek jako razljutilo što je Frida Kahlo postala Barbie lutka

Salmu Hayek jako razljutilo što je Frida Kahlo postala Barbie lutka

Reakcija glumice na Instagramu


Image: buro247.ua

Glumica Salma Hayek, koja je imala prilike utjeloviti slavnu umjetnicu Fridu Kahlo na filmskom platnu, razljutilo je jako što je kompanija Mattel iskoristila lik i djelo meksičke slikarice kako bi napravili Barbie lutku s njezinim likom i pritom je modificirali...

Prije nekoliko dana tvrtka Mattel na tržištu je lansirala seriju Barbie lutaka pod nazivom "Inspiring Women", pa će se tako djeca diljem svijeta moći igrati s lutkama koje predstavljaju umjetnicu Fridu Kahlo, pilotkinju Ameliu Earhart, matematičarku Katherine Johnson i mnoge druge… Cilj je zapravo proizvesti što veći broj lutaka koje će predstavljati uzore djevojčicama koje se igraju Barbie lutkama, a kako bi one od malena bile svjesne da se mogu baviti kojom god profesijom žele. No, ova inicijativa popraćena je nizom negativnih komentara, pogotovo na račun Barbie u izdanju slikarice Fride Kahlo. Naime, lutka je modificirana, a zamjerke su najviše išle na račun njezinih autentičnih spojenih obrva koje u ovom spornom izdanju nisu tako interpretirane. 

Sve to skupa zasmetalo je i glumici Salmi Hayek koja je 2002. godine na velikom platnu imala priliku utjeloviti slavnu slikaricu. Hayek tako smatra da je Kahlo oduvijek inspiracija mnogim ženama svijeta, a da je ovaj potez nje kao Barbie lutke pogrešan te da ni na koji način ne predstavlja njezin lik i djelo, odnosno njezine vrijednosti i autentičnost. Po tom pitanju oglasila se i na svom Instagram profilu gdje je napisala kako Frida Kahlo nikada nije htjela biti netko drugi niti se odijevati kao netko drugi. Salma piše kako je Frida bila unikatna i pita se kako su je uopće mogli pretvoriti u Barbie lutku. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više