Search

Sarajevo dobiva luksuzni hotel Hilton

Sarajevo dobiva luksuzni hotel Hilton

Prvi u Bosni i Hercegovini...


Image: PR

Otvorenje prvog Hilton hotela u Bosni i Hercegovini predviđa se za ožujak 2018. godine

Na mjestu nekadašnjeg bosanskohercegovačkog giganta, kompanije Feroelektro d.d. u Sarajevu uskoro bi trebala započeti izgradnja luksuznog hotela Hilton. Bit će to prvi Hilton hotel u Bosni i Hercegovini, a trebao bi u potpunosti biti izgrađen za 18 mjeseci. Na spomenutoj lokaciji trebalo bi se izgraditi zdanje jednakih gabarita po uzoru na ono prethodno i to sa sličnom vanjskom fasadom, jer kako poručuje jedan sarajevski načelnik, radi se o objektu koji je pod zaštitom države, pa vanjski izgled mora ostati jednak.  

"Hilton Worldwide trenutno je u uzbudljivoj fazi rasta i širenja. Bosna i Hercegovina, točnije Sarajevo, destinacija je koja je privukla našu pažnju. Istražujemo njezine mnoge prednosti i prilike koje u tom kontekstu možemo razviti, a ništa više od ovoga vam ne mogu reći jer je sve još u ranoj fazi razvoja" kazao je ekskluzivno za Büro247.hr glasnogovornik Hilton Worldwide-a. 

Nagađa se kako će interijer biti prilagođen namjeni hotela i hotelskog standarda, a imat će i dvije etaže podzemnih garaža. Činjenica je kako će ovaj luksuzni hotel, ukoliko se doista otvori, svakako dodatno privući ljude u Sarajevo, ali ujedno osigurati i nova radna mjesta. Radovi na izgradnji hotela bi trebali navodno započeti u rujnu i odvijat će se u tri smjene, a ukupna investicija iznosit će navodno oko 10 milijuna eura, prenose bosanski mediji. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više