Search

Skulpture Orašara nova atrakcija Adventa u Zagrebu

Skulpture Orašara nova atrakcija Adventa u Zagrebu

Grad u znaku Orašara


Image: PR

Trg bana Jelačića od ovog vikenda ima novu adventsku atrakciju - ručno rađene unikatne skulpture Orašara u natprirodnoj veličini, čije autorstvo potpisuje Mario Miše, hrvatski umjetnik svjetskog glasa

Divovski Orašari dio su projekta Orašar i Kraljevstvo slatkiša, koji donosi najveća hrvatska izdavačka kuća Školska knjiga, a kojom će prostor knjižare Arkadija zasjati u bajkovitom izdanju inspiriranom svjetski popularnom Hoffmannovom bajkom "Orašar i kralj miševa".

Orašari će tako biti čuvari vrata koja vode u Kraljevstvo slatkiša i bajkovitog ambijenta koji će se sve do 8. siječnja 2017. godine besplatno moći obići svi zainteresirani posjetitelji. Uz izloge, koji će biti ukrašeni oslikanim platnima, bajkoviti svijet će u unutrašnjosti knjižare dočarati između ostalog i natprirodno veliki pokloni, kao i candy cane lizalice visoke i šest metara.

Skulpture Orašara nova atrakcija Adventa u Zagrebu (фото 1)

Ovim projektom Školska knjiga nastavlja s aktivnostima poticanja kreativnosti i čitanja, a pružanjem podrške mladim umjetnicima obogaćuje ponudu zagrebačkog Adventa. U navedenom razdoblju Školska knjiga je za posjetitelje pored ugodnog druženja uz dobru knjigu u toplini bajkovitog interijera pripremila i posebnu ponudu te popuste za kupnju blagdanskih darova.

Skulpture Orašara nova atrakcija Adventa u Zagrebu (фото 2)

Dva Orašara koji čitaju knjige, djelo su autora koji je svjetsku slavu stekao dizajnirajući, između ostalog, kostime i oglavlja za popularni film "Igre gladi", anđeoska krila za Victoria's Secret, suradnjom s Vivienne Westwood na humanitarnom projektu za djecu Anda te renomiranim institucijama kao što su Royal Opera House u Londonu te teatar Colon u Bogoti.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više