Search

Spektakularan prizor na nebu iznad Dubaija

Spektakularan prizor na nebu iznad Dubaija

Plavi Zagreb balon na Svjetskim zračnim igrama

Image: Promo

Hrvatski balonaši i padobranci borave u Dubaiju, gdje na Svjetskim zračnim igrama brane boje Hrvatske

Već spektakularnom ceremonijom otvaranja, koja je svojom produkcijom bila dostojna Olimpijskih igara, a na kojoj su nazočili šeik Mohammed bin Rashid al Maktoum i njegov sin prijestolonasljednik, i sam ljubitelj zračnih sportova, šeik Hamdan bin Mohammed Al Maktoum, Dubai se pokazao u najboljem svjetlu i dao naslutiti da za organizaciju ovih igara neće štedjeti ni na čemu. Fenomenalna režija, savršena scena i rasvjeta, vrhunski plesači i akrobati, hologramske projekcije i 3D animacije proveli su gledatelje kroz povijest ovog pustinjskog naroda, dočarali njihovu ljubav prema avanturi i tradiciju zajedništva koja je temelj samih Emirata. 

Spektakularan prizor na nebu iznad Dubaija (фото 1)

Upravo su baloni na vrući zrak, među kojima i balon Grada Zagreba, pred tisućama gledatelja i kamerama medija iz cijeloga svijeta otvorili ovo događanje kada su 2. prosinca 44 balona preletjela Dubai u znak proslave 44. godišnjice Emirata. Već se tada dalo naslutiti da će ovaj događaj za balonaše biti uistinu nešto posebno. Boje Hrvatske u Zagreb balonu brane Igor Mikloušić, Bojan Kugler, Ivan Cvirn, Marija Petrić Mikloušić i Iva Šulentić iz Balon kluba Zagreb, a vođa hrvatske delegacije je Dragan "Tom Balon" Mikloušić, hrvatska balonaška legenda.   

Spektakularan prizor na nebu iznad Dubaija (фото 2)

Prizori balona iznad Dubaija doista oduzimaju dah te su velika atrakcija za promatrače – one koji svaki dan u tisućama pune tribine i promatraju uzlijetanja, ali i sve one koji tijekom ovih 12 dana usmjere pogled prema nebu, makar bili i primorani zaustaviti automobil na autoputu, kako bi ovjekovječili taj nesvakidašnji prizor. U Dubaiju borave ljudi iz cijeloga svijeta i svi su, neovisno o dobi, sretni kao mala djeca u blizini balona. Plavi Zagreb na modrom nebu iznad Dubaija posebno ih raduje! 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više