Traži

Spektakularan prizor na nebu iznad Dubaija

Spektakularan prizor na nebu iznad Dubaija

Plavi Zagreb balon na Svjetskim zračnim igrama


Fotografija: Promo

Hrvatski balonaši i padobranci borave u Dubaiju, gdje na Svjetskim zračnim igrama brane boje Hrvatske

Već spektakularnom ceremonijom otvaranja, koja je svojom produkcijom bila dostojna Olimpijskih igara, a na kojoj su nazočili šeik Mohammed bin Rashid al Maktoum i njegov sin prijestolonasljednik, i sam ljubitelj zračnih sportova, šeik Hamdan bin Mohammed Al Maktoum, Dubai se pokazao u najboljem svjetlu i dao naslutiti da za organizaciju ovih igara neće štedjeti ni na čemu. Fenomenalna režija, savršena scena i rasvjeta, vrhunski plesači i akrobati, hologramske projekcije i 3D animacije proveli su gledatelje kroz povijest ovog pustinjskog naroda, dočarali njihovu ljubav prema avanturi i tradiciju zajedništva koja je temelj samih Emirata. 

Upravo su baloni na vrući zrak, među kojima i balon Grada Zagreba, pred tisućama gledatelja i kamerama medija iz cijeloga svijeta otvorili ovo događanje kada su 2. prosinca 44 balona preletjela Dubai u znak proslave 44. godišnjice Emirata. Već se tada dalo naslutiti da će ovaj događaj za balonaše biti uistinu nešto posebno. Boje Hrvatske u Zagreb balonu brane Igor Mikloušić, Bojan Kugler, Ivan Cvirn, Marija Petrić Mikloušić i Iva Šulentić iz Balon kluba Zagreb, a vođa hrvatske delegacije je Dragan "Tom Balon" Mikloušić, hrvatska balonaška legenda.   

Prizori balona iznad Dubaija doista oduzimaju dah te su velika atrakcija za promatrače – one koji svaki dan u tisućama pune tribine i promatraju uzlijetanja, ali i sve one koji tijekom ovih 12 dana usmjere pogled prema nebu, makar bili i primorani zaustaviti automobil na autoputu, kako bi ovjekovječili taj nesvakidašnji prizor. U Dubaiju borave ljudi iz cijeloga svijeta i svi su, neovisno o dobi, sretni kao mala djeca u blizini balona. Plavi Zagreb na modrom nebu iznad Dubaija posebno ih raduje! 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor