Search

Split danas dočekuje veliki modni buvljak

Split danas dočekuje veliki modni buvljak

Judin Pazaar


Image: Luka Nižetić

Prvo izdanje projekta Judin Pazaar počinje danas u 16h u omiljenom mjestu za izlazak Judino Drvo

Judin Pazaar je okupljanje Splićanki i Splićana, raznih starosnih uzrasta koji podržavaju uličnu kulturu. Ideja je krenula od 'recikliranja' second hand i vintage odjeće na način da se organizira veliki pazar na kojem će se vršiti kupoprodaja. Prvi proljetni Judin Pazaar koji će se održati 23. i 24. ožujka (pon i uto) od 16-20 h, u Judinom drvu na splitskoj Kopilici, okupio je desetak gradskih cura koje imaju 'mota' prezentirati svoje najbolje komade iz ormara koji će se moći i kupiti, te da uz uslugu stiliziranja pokažu zainteresiranima kako se pristupačno odjenuti, a izgledati chic.

Split danas dočekuje veliki modni buvljak (фото 1)

U projekt se uključila i Škola likovnih umjetnosti u Splitu, čiji su učenici s fotografskog smjera, u sklopu praktične radionice, napravili fotografije nekih komada koji će biti dostupni na Judinom Pazaaru, a koje možete pogledati na blogu ModaKomoda na Tportalu. Osim 'pazarenja', posjetitelji će moći slušati glazbu s gramofona, probati ukusne Judine zalogaje i nazdraviti proljeću uz Judinu kapljicu i Beck's.

Split danas dočekuje veliki modni buvljak (фото 2)

Veliko finale Judinog Pazaara uslijedit će pred kraj drugog dana, uz zanimljivu tribinu o fenomenu ulične kulture na kojoj će fotografi Goran Čižmešija (Street Style Seconds), Luka Nižetić i Sonja Dvornik (Klikom svud), te novinarka Petra Nižetić (ModaKomoda) kritički progovoriti o street style fenomenu koji je u posljednje vrijeme preplavio internet.

Split danas dočekuje veliki modni buvljak (фото 3)

Split danas dočekuje veliki modni buvljak (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više