Search

Sretan rođendan staroj dami hrvatskog turizma!

Sretan rođendan staroj dami hrvatskog turizma!

Hotel Esplanade obilježava 90. obljetnicu


Image: arhiva hotela Esplanade

22. travnja davne 1925. na mjestu nekadašnjeg klizališta uz Glavni kolodvor otvoren je hotel Esplanade kako bi pružao vrhunski smještaj za putnike slavnog Orient Expressa

Njegova bezvremenska otmjenost, elegancija i šarm kojima je davne 1925. privukao putnike poznatog Orient Expressa i danas ga čine elitnim odredištem te kulturnom i povijesnom ikonom Zagreba. Poznat kao hram udobnosti i gastronomije, u svojoj 90. godini uspješno drži korak sa suvremenošću, u isto vrijeme njegujući harmoniju tradicije i prošlih vremena.
Hotel Esplanade jedna je od najelegantnijih zagrebačkih građevina, a od svojih početaka bio je mjesto ključnih društvenih događanja glavnoga grada. Hotel je gostima nudio neviđenu raskoš, a značaj Esplanade za grad Zagreb od neizmjerne je važnosti. Povijest, šarm i energija hotela od prvog su dana privlačili brojne poznate osobe iz svijeta filma, glazbe, politike, ali i kraljevske obitelji, koje su očarane Esplanadom prenosile svoj doživljaj dalje u svijet. Lista poznatih gostiju uključuje slavnu Josephine Baker, Charlesa Lindbergha, Leonida Brežnjeva te mnoge druge. 

Sretan rođendan staroj dami hrvatskog turizma! (фото 1)

Sretan rođendan staroj dami hrvatskog turizma! (фото 2)

Mnogo je događaja obilježilo povijest Esplanade; novinarski balovi, revije i razne svečanosti, a potpuna rekonstrukcija 2004. godine hotelu je vratila onaj poseban sjaj kojim i danas zrači. Hotel nastavlja slijediti svoju tradiciju vrhunske usluge, prateći pritom trendove u hotelijerstvu i gastronomiji, potrebe modernih gostiju i razvoj novih tehnologija u svijetu kako bi održao vodeću poziciju u regiji, a dokaz tome su brojne nagrade i priznanja, ali i rezultati poslovanja.

Sretan rođendan staroj dami hrvatskog turizma! (фото 3)

I danas ova zagrebačka ljepotica, ikona stila i elegancije, nastavlja slijediti tradiciju vrhunske usluge prateći pritom nove trendove i potrebe modernih gostiju. U slavljeničkoj godini hotel najavljuje brojne promotivne akcije za Zagrepčane i goste hotela u znaku broja 90 kako bi zajedno proslavili rođendan Esplanade. Akcija će trajati od 22. travnja pa sve do kraja slavljeničke godine. Tako ćete dvije porcije štrukli uz čašu kućnog vina u Le Bistrou okusiti za 90 kn, zatim Orient Express poslijepodnevni čaj uz obilazak hotela za dvoje također po toj cijeni, a noćenje u Esplanadi za Zagrepčane stajat će 90 eura.

Sretan rođendan staroj dami hrvatskog turizma! (фото 4)

Sretan rođendan staroj dami hrvatskog turizma! (фото 5)

Sretan rođendan staroj dami hrvatskog turizma! (фото 6)

Sretan rođendan staroj dami hrvatskog turizma! (фото 7)

Sretan rođendan staroj dami hrvatskog turizma! (фото 8)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više