Search

Stižu novi albumi s nikad objavljenim pjesmama Davida Bowieja

Stižu novi albumi s nikad objavljenim pjesmama Davida Bowieja

Fanovi, pripremite novčanike!

Tekst: T.L.


Image: BURO. arhiva

Jučer, 8. siječnja, neprežaljeni bi David Bowie proslavio svoj 73. rođendan. No, čini se kako legendarni rock glazbenik ima još mnogo toga ponuditi svijetu. Naime, prošlog travnja najavljeno je kako će uskoro svjetlo dana ugledati novi Bowiejev album "THE ‘MERCURY' DEMOS" koji će se sastojati od 10 pjesama iz 1969. godine koje je ikonični glazbenik snimio sa svojim dugogodišnjim suradnikom Johnom Hutchom Hutchinsonom.

No, jučer je obožavatelje lika i djela Davida Bowieja, na sam rođendan velikog umjetnika, dočekala vijest Parlophone Recordsa koji je objavio kako će svijet uskoro počastiti s dva posve nova projekta, a koji će u fokusu imati neobjavljene Bowiejeve stvari kao i one vrlo rijetke. Prvi projekt nosi naziv "DAVID BOWIE IS IT ANY WONDER?" i radi se o album sa šest pjesama. Bit će objavljen za otprilike šest tjedana, a na ploči ćete moći poslušati i nikad objavljenu verziju "The Man Who Sold The World" snimljenu 1996. godine.

Spomenuta pjesma bit će i dio drugog albuma "CHANGESNOWBOWIE" koji će biti pušten u prodaju 18. travnja. Album će se sastojati od 9 pjesama, a snimljen je 1996. tijekom Bowiejeva rođendanskog koncerta na Madison Square Gardenu. Ako je suditi prema svim najavljenim albumima, osebujni Bowie, čini se, ima još mnogo toga za pokazati.

Leave a comment

više