Search

Tehnološke tvrtke žele više žena u svojim redovima

Tehnološke tvrtke žele više žena u svojim redovima

Kreće li se svijet prema različitijoj i tolerantnijoj budućnosti?

Image: Buro247hr arhiva

Poznato je kako tehnološkim tvrtkama nedostaje različitosti te je omjer zaposlenih muškaraca i žena zabrinjavajuć. No, prema tvrdnjama New York Timesa čini se kako se tvrtke bore za različitost u svojim redovima

New York Times se u jednom nedavno objavljenom članku bavio problemom manjka različitosti u tehnološkim tvrtkama i došao do zaključka da se, kako prenosi The Cut, tvrtke u Silicon Valleyju bore kako bi imale što više žena među svojim redovima. "Dok se mnoge tvrtke i dalje bore za najtraženije žene industrije - Sheryl Sandberg iz Facebooka ili Meg Withman iz Hewlett Packard Enterprisea - sve je traženiji i novi profil kandidatkinja," piše NY Times. Radi se o mlađim ženama, različitog podrijetla i boja kože, koje su većinu svojih karijera provele u digitalnom okruženju.

To je doista ohrabrujuće budući da su tehnološke tvrtke danas te koje snažno utječu na društvene kretnje i mogu pokrenuti značajne promjene kad je u pitanju pozicija žena u poslovnom svijetu. No, The Cut piše da veliki problem i dalje predstavlja činjenica da su članovi odlučivačkih odbora u velikim tvrtkama i dalje skloniji zapošljavati već etablirane osobe iz industrije koje i sami poznaju, nego li novopridošle talente.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više