Search

Što to Švicarsku čini najboljom zemljom na svijetu?

Što to Švicarsku čini najboljom zemljom na svijetu?

Švicarska je proglašena najboljom zemljom za život pa smo odlučili provjeriti zašto

Tekst: L.L.


Image: Unsplash

Švicarska je ove godine proglašena najboljom zemljom za život i rad skinuvši s trona Singapur koji je titulu najboljeg držao punih pet godina. Osim divne prirode i visokog standarda, u prilog Švicarskoj ide i stabilno političko i ekonomsko stanje države. Švicarska je, osim toga, izrazito ekološki osviještena i, iako se Švicarci smatraju nešto hladnijim narodom, zapravo poprilično prijateljski nastrojena zemlja. Bacili smo se na malo istraživanje i otkrili zašto cijeli svijet voli Švicarsku.

Što to Švicarsku čini najboljom zemljom na svijetu? (фото 1)

Švicarci za sebe vole reći kako su smiren narod koji se voli družiti. Čak i u najstresnijim situacijama, čini se, stvari uspiju zadržati pod kontrolom. Bez obzira je li riječ o gužvi u javnom prijevozu, na cestama ili u državnim ustanovama, reći će vam kako to zapravo i nisu razlozi za uzrujavanje. Tako je javni prijevoz u Švicarskoj izrazito dobro organiziran, vlakovi su uredni i čisti, a upotreba trube u gužvama na cesti smatra se sramotnom. Unatoč mišljenju da je riječ o emotivno hladnom narodu, Švicarci su zapravo poprilično prijateljski nastrojeni. Pozdravljanje na ulici sasvim je normalna pojava, a umjesto slanja e-mailova, radije biraju druženje uživo, posebice u prirodi. Švicarci smatraju kako priroda počinje već na kućnom pragu te su izrazito ekološki osviješteni. Upravo zato, ne čudi činjenica da na gradskim fontanama možete popiti savršeno čistu vodu, da su njihova jezera čišća od bazena, da na gotovo svakom koraku možete vidjeti krave kako bezbrižno pasu travu, a voće i povrće gotovo je u potpunosti organskog podrijetla.

Što to Švicarsku čini najboljom zemljom na svijetu? (фото 2)

Švicarci se ponose i velikim postotkom visokoobrazovanih dok zaposleni imaju pravo na četiri do pet tjedana plaćenog godišnjeg odmora. Kada govorimo o ultimativnim užicima, tu je i kvalitetna čokolada u kojoj se u Švicarskoj uživa u neograničenim količinama, a različite vrste možete pronaći na svakom koraku po, prema tamošnjem standardu, poprilično niskim cijenama. Uz čokoladu, Švicarci vole uživati i u dobrom siru što je, ako pitate nas, već samo za sebe dovoljan razlog da što prije rezerviramo mjesto u nekom od švicarskih živopisnih hotela te se u ovaj raj na zemlji uvjerimo sami.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više