Search

U 2019. otvara se prvi Hyattov hotel u Hrvatskoj vrijedan 100 milijuna eura

U 2019. otvara se prvi Hyattov hotel u Hrvatskoj vrijedan 100 milijuna eura

Hotel Maraska u Zadru

Urednik: A.P.


Image: PR

Prvi Hyattov hotel u Hrvatskoj i na Jadranskoj obali pridonijet će pozicioniranju Hrvatske kao destinacije za luksuzni odmor i poslovna putovanja

Dogus Croatia i Hyatt Hotels Corporation u proljeće 2019. godine planiraju otvoriti Hyatt Regency Zadar Maraska, prvi hotel pod Hyattovim brendom u Hrvatskoj. Uz hotel, Dogus grupa će izgraditi 115 luksuznih rezidencija te komercijalni dio s ekskluzivnim trgovinama, restoranima i cafe barovima. Ulaganje u hotel, rezidencije i popratne sadržaje vrijedno je 100 milijuna eura. "Mi smo dovoljno mali da ne smijemo biti prosječni. Politika Ministarstva turizma i ove Vlade je poticanje izvrsnosti u svim segmentima, ne samo u turizmu. Rezultati Dogus grupe su impresivni. a rezultati sezone u Hrvatskoj rekordni s ostvarenih 83 milijuna noćenja," riječi su Antona Klimana, ministra turizma.

Maraska

"Vrlo smo ponosni što zajedno s Hyattom u Hrvatsku dovodimo Hyatt Regency, jedan od najpoznatijih hotelskih brendova na svijetu", izjavio je Burak Baykan, regionalni direktor Dogus grupe za Hrvatsku i Crnu Goru. "Zajedno s Hyattom radit ćemo na transformaciji stare tvornice pića Maraska u hotel koji će gostima ponuditi najvišu razinu usluge. Uvjereni smo da će brend poput Hyatta značajno pridonijeti atraktivnosti grada Zadra kao destinacije, ali i ukupnom razvoju turističke ponude Hrvatske, kao i njenom pozicioniranju u segmentu luksuznog turizma. Hotel će pratiti rezidencije i komercijalni dio koji će biti otvoren svim građanima Zadra. Završetkom ovog projekta, ukupni iznos ulaganja Dogus grupe u Hrvatsku porast će na 350 milijuna eura," dodao je Burak Baykan, naglasivši kako će hotel otvoriti 170 novih radnih mjesta i pozitivno utjecati na neizravno zapošljavanje.

maraska

Hyatt Regency Zadar Maraska isticat će se dizajnom arhitekta Borisa Podrecce koji spaja povijest i modernu arhitekturu. Uz 130 luksuznih soba i apartmana, hotel će gostima ponuditi jedan od najljepših spa i wellness centara u Hrvatskoj, otvoreni i zatvoreni bazen, moderno opremljen konferencijski centar te restorane i barove.

Uređenje interijera povjereno je britanskoj tvrtki DeSallesFlint, specijaliziranoj za dizajn hotela i rezidencija, koja je već opremila nekoliko Hyattovih hotela širom svijeta. "Ideja je bila stvoriti uzbudljivi dizajn koji će odražavati bogatu povijest zgrade Maraske i moderan, dinamičan pristup koji spaja staro i novo. "Moderna nostalgija" je izraz koji priča priču o dizajnu interijera budućeg hotela, slaveći povijesno nasljeđe zgrade Maraske s projekcijom modernog stila života pod utjecajem mediteranske senzibilnosti i suvremenog glamura", izjavio je Simon Flint, suosnivač tvrtke DeSalllesFlint.

Rezidencijalni dio će se sastojati od dva objekta s ukupno 115 luksuznih stambenih jedinica površine od 38 do 185 m2. Eksterijer rezidencijalnog dijela je inspiriran modernim linijama dizajna i arhitekture marina, te dizajnom modernih jahti.

Komercijalni dio će sadržavati tri restorana, Yacht Club, dječji klub, četiri trgovine i supermarket. Viktor Udženija, osnivač tvrtke VUAD i autor rješenja rezidencijalnog i komercijalnog dijela rekao je kako "arhitektonsko rješenje komercijalnog dijela također vuče inspiraciju iz dizajna jahti, ali i zastava koje vijore na vjetru. Dinamična struktura koja izgleda kao da je u pokretu, naglašena je prirodnim kamenom, bogato izrezbarenim u valovitoj formi. Na taj je način postignuta tekstura u kamenu koja formira mekane trake koje obavijaju cijeli objekt".

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više