Search

U Dubrovniku je otvoren novi concept store

U Dubrovniku je otvoren novi concept store

DUchkas


Image: DUchkas

"U Dubrovniku sam naišao na neke od najružnijih suvenira na svijetu" - ovo je rečenica kojom je jedan njemački novinar započeo svoju priču o posjetu Gradu

Bilo je to prije sedam godina, u vrijeme kada je najprodavaniji dubrovački suvenir bila - babuška. Iako se situacija mijenja sporo, pa i danas suvenirnice koje se nižu Stradunom turistima nude španjolske lepeze, šestinske kišobrane i druge "Made in China" proizvode, ipak se mijenja. Recentni svijetli primjer je "DUchkas", concept store čiju ponudu čini isključivo hrvatski dizajn. Smješten u Ulici od Pustijerne, podno tvrđave Sv. Ivana, turistima nudi suvenire dostojne ljepota koje će otkriti u obilasku dubrovačkih zidina ili lutajući njegovim kamenim ulicama.

duchkas

Tu su mjesto našli brandovi "Yedro", "Gloopy", "Croots", "Perleraj", "S7"... a svima im je zajedničko da inspiraciju pronalaze u tradicionalnim, lokalnim, često upravo morskim motivima i materijalima, koje interpretiraju na inovativan način.

duchkas

Spiritus movens ove dubrovačke butige je Samir Šećerkadić, zagrebački produkt dizajner, čije se zaleđe otkriva u imenu koje kombinira zagrebački žargon za dućan s "inicijalima" Grada, povezujući dvije adrese na kojima trenutno živi i djeluje. Svjestan potencijala koji Dubrovnik ima, te prostora za nove, kvalitetne sadržaje, ne samo za turiste, nego i za Dubrovčane, već razmišlja o projektima za sljedeću sezonu. A do tada se nada da dubrovački gosti više neće napuštati Grad s drvenom lutkicom koja skriva još jednu takvu manju, nego s limenom kutijicom u kojoj je zarobljena - bura.

duchkas

duchkas

duchkas

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više