Search

U jednom će se zagrebačkom kafiću do kraja godine prikazivati filmovi o kavi, pogledati ih možete potpuno besplatno

U jednom će se zagrebačkom kafiću do kraja godine prikazivati filmovi o kavi, pogledati ih možete potpuno besplatno

Kavantura

Tekst: L.L.


Image: Unsplash

Jedno od omiljenih zagrebačkih mjesta kada je u pitanju ispijanje kave, coffee shop Kavantura u Horvaćanskoj ulici, ovog mjeseca kreće s prikazivanjem ciklusa filmova o kavi. Svakog petka tijekom studenog i početkom prosinca održat će se besplatne projekcije dokumentarnih filmova na temu omiljenog vrućeg crnog napitka. Ciklus počinje 15. studenog kratkim filmom "Wax & Gold", o Etiopiji, povijesti i porijeklu kave, a nastao je u proljeće ove godine, u produkciji Stumptown Coffee Roastersa iz Portlanda.

Nakon ovog, u Kavanturi će biti prikazana i mini serija u šest nastavaka "Fika: To Have Coffee" koja bi se posebice mogla svidjeti zaljubljenicima u skandinavske običaje kakav je i sama Fika, društveni događaj i način ispijanja kave vezan ponajviše za švedski način života. Nakon toga stiže i "The Perfect Cappuccino", dokumentarac o ženi opčinjenoj kavom u potrazi za savršenim cappuccinom, a ciklus će završiti popularnim dokumentarnim filmom "Hot Coffee" o ženi koja je vruću kavu prolila po sebi pa tužila poznati lanac brze hrane.

Filmove možete gledati potpuno besplatno, a kako bi uživanje bilo još mrvicu ugodnije, preporučujemo gledanje sa šalicom stvarno dobre kave u ruci. Više informacija potražite na Facebook stranici Kavanture.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više