Search

U Kini otvoren prekrasni hotel s hrvatskim potpisom

U Kini otvoren prekrasni hotel s hrvatskim potpisom

"Hotel LN Garden"

Urednik: E.G.


Image: PR

Danas je u Kini svečano otvoren 3LHDov projekt "Hotel LN Garden". Hotel površine 61068m2, s ukupno 365 soba dio je Nansha Seaside parka na ušću Biserne rijeke u kineskom gradu Guangzhou. Njegov volumen i velika površina vizualno su horizontalnim linijama fasade uklopljeni u prirodu koja ga okružuje. Biti će kategoriziran kao "platinum-five star" - prema kineskim pravilima kategorizacije takvi hoteli imaju značajno viši standard od hotela s pet zvjezdica. Za izgradnju ovog luksuzno opremljenog hotela površine veće od 60 tisuća kvadrata bilo je potrebno tri i pol godine. Prvi upit stigao je na 3LHDovu mail adresu u prosincu 2013. godine.

U Kini otvoren prekrasni hotel s hrvatskim potpisom (фото 1)

Nakon inicijalnih sastanaka i komunikacije preko interneta uslijedio je i prvi posjet lokaciji te početak rada na projektu. Hotel se nalazi na ušću Biserne rijeke, u centru trenutačno najveće aglomeracije na svijetu koja obuhvaća megalopolis s preko 60 milijuna stanovnika. Glavni javni prostor hotela na zapadu ima pogled na zaljev a na istočnoj strani gleda na Seaside Park. U njemu dominiraju dva vertikalna lobija i velika vodena površina. Na projektu je ostvarena suradnja s hrvatskom umjetnicom Ivanom Franke, autoricom dviju umjetničkih instalacija postavljenih u glavnom lobiju hotela. Kolege iz kineskih tvrtki Guangzhou Urban and Design Institute i Citygroup su razrađivali detalje projekta te koordinirali radove na gradilištu u suradnji s 3LHDom. Investitor je Lingnan Grupa, velika tvrtka čija je primarna djelatnost hotelijerstvo i turizam.

U Kini otvoren prekrasni hotel s hrvatskim potpisom (фото 2)

U njihovom je vlasništvu više od 60 hotela i hotelskih lanaca diljem Kine. Njihovi poslovni interesi uključuju i prehrambenu industriju, logistiku, maloprodajne lance, te transportne usluge. S obzirom na značaj ove uspješne hrvatsko - kineske suradnje za potencijal širenja hrvatskih tvrtki na kineskom tržištu, kao i podršku hrvatske diplomacije u Pekingu i u Zagrebu, na svečanosti otvorenja prisustvovao je i veleposlanik Republike Hrvatske u Pekingu gospodin Nebojša Koharović. Osim predstavnika investitora i visokih dužnosnika iz Kine, na otvorenju su bili i članovi 3LHD tima, umjetnica Ivana Franke, te brojni kineski mediji. 

U Kini otvoren prekrasni hotel s hrvatskim potpisom (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više