Search

U Zagrebu je otvoren jedan jako simpatičan concept store

U Zagrebu je otvoren jedan jako simpatičan concept store

"Kofer."


Image: Vedran Tolić

Na adresi Gundulićeva 13 otvoren je totalno cool concept store imena "Kofer."...

Ideja svjećica u limenkama nastala je prije godinu i pol dana, kada su svjećice izrađivale više manje kao poklone bližnjima i prijateljima. Međutim, pojavio se sve veći interes za malim slatkim poklonima pa su razmišljale: Zašto ne bismo svjećice pokušale predstaviti i drugima? Dugo su smišljale ideje oko imena samog brenda, htjeli su da svjećice opisuje nešto što je dovoljno malo i zanimljivo te da stane u svaki kofer i može putovati svuda! Time su došle do zaključka: pa neka bude Kofer i točka! Tako su odlučile zadržati i točku u samom nazivu.

Iza imena Kofer. stoje Irena (Mićić) i Marija (Matković), a njihovo prvo javno izlaganje svjećica bilo je u rujnu 2016. godine na Film Food Festivalu na Zrinjevcu. Tada su u suradnji s dečkima iz A most unusual Gardena, Ivanom Kneževićem i Mariom Pitešom, na jednoj od kućica sajma predstavile svjećice te ujedno radile mojita i gin tonice, što se pokazalo kao izvrsna kombinacija!

U Zagrebu je otvoren jedan jako simpatičan concept store (фото 1)

Suradnju su nastavile kroz razne interesantne svjećice s motivima hrvatskih gradova koje je Mario Piteša, kao student Likovne akademije osmislio u suradnji s kolegom Markom Dajakom. Također, Kofer. je ostvario suradnju i s dvije mlade hrvatske ilustratorice Lanom Hudinom iz Lana's Duckass i Issom Bratinčević iz Issa Arts, koje su za Kofer. osmislile ilustracije povezane s razdobljem Adventa i motivima Zagreba, dok je Issa ilustrirala i nekoliko europskih gradova namijenjenih za njihove male kasice kako bi posjetitelji mogli odabrati onu koja im se najviše sviđa ili onu čiji bi motiv grada primjerice željeli posjetiti.

Sama ideja o otvaranju dućana, krenula je od ekipe A most unusual gardena koji su predložili otvaranje ovakvog jednog concept storea, koji bi bio namijenjen svima onima koji bi htjeli odabrati kreativan poklon ili recimo jedinstvenu svjećicu za svaku prigodu! Tako uz same svjećice, Kofer. store sadrži 13 vrsta gina, tonike, čajeve (hot hot ginger tea, Christmas fruit tea, gunpowder green tea), začine za gin (đumbir, perzijska ruža, rozi papar, čili, anis te kora naranče), kasice te kožne rokovnike kao i one od brušene kože.

U Zagrebu je otvoren jedan jako simpatičan concept store (фото 2)

Od ponuda svjećica, osim onih spomenutih s motivima gradova (Šibenik, Split, Zagreb, Zadar, Pula i ostali), onih s motivima Adventa, tu su i svjećice namijenjene krstitkama, rođendanima, a kao najpoznatije izdvojile bi motive: "Absofuckinglutely" i "Cute, but psycho, but cute". Također, svjećice svadbenih motiva (kao zahvalnice ili kao pozivnice), odlično su prihvaćene kod budućih mladenaca što se pokazalo i na sajmovima vjenčanja. Otvoriti jedan ovakav concept store dugo ime je bio u planu, i zapravo su, kako kažu ove dvije dame, jako sretne da su tu želju napokon i ostvarile, zajedno s dragom ekipom iz A most unusual gardena! Nadaju se da će se i ostalima svidjeti!

U Zagrebu je otvoren jedan jako simpatičan concept store (фото 3)

U Zagrebu je otvoren jedan jako simpatičan concept store (фото 4)

U Zagrebu je otvoren jedan jako simpatičan concept store (фото 5)

U Zagrebu je otvoren jedan jako simpatičan concept store (фото 6)

U Zagrebu je otvoren jedan jako simpatičan concept store (фото 7)

U Zagrebu je otvoren jedan jako simpatičan concept store (фото 8)

U Zagrebu je otvoren jedan jako simpatičan concept store (фото 9)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više